Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Educaţie juridică pentru elevii din trei licee botoșănene

Educaţie juridică pentru elevii din trei licee botoșănene

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Vineri, 8 Aprilie 2016, Ed Just ajunge la Botoşani-oraşul de origine a iniţiatorilor proiectului (Anca Gavriluţă şi Ioan Apachiţei). În vederea unei bune desfăşurări a activităţii, s-au alăturat şi studenţii Ilie Dan Cristian şi Marius Cosmin Macovei, dar şi un specialist în drept- Loredana Lenuţa Boicu.

Realizat de către Facultatea de Drept din Iaşi şi Asociaţia Studenţilor la Drept (ASD), proiectul îl are ca formator şi partener pe judecătorul din cadrul C.S.M- Cristi Danileţ, şi are în vedere facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor.

Bucurându-se de un real succes în judeţele Iaşi şi Vaslui (aproximativ 600 beneficiari), cu zeci de cereri de reîntoarcere, zeci de articole în presă şi multe feedback-uri constructive, proiectul are în vedere cuprinderea întregii regiuni de Nord Est a României, urmând a se derula seminare şi în judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ. Astfel, cei patru studenţi, împreună cu Loredana Lenuţa Boicu- judecător la Judecătoria Botoşani, în funcţia de magistrat asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o perioadă de 2 ani, vor susţine seminare de educaţie juridică la trei licee importante din Botoşani.

Activitatea va debuta începând cu ora 11:00 la Liceul Teoretic "Grigore Antipa" , între orele 12:00:14:00, se va merge la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga", iar de la ora 15:00, la Colegiul Economic "Octav Onicescu".


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani