Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dezbatere și Concurs de afișe pe tema: „Stop poluării! Natura înseamnă viață!” la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani - FOTO

Dezbatere și Concurs de afișe pe tema: „Stop poluării! Natura înseamnă viață!” la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

În cadrul activităților prilejuite de Săptămâna „Școala altfel”, la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani:

Dezbatere și Concurs de afișe pe tema: „Stop poluării! Natura înseamnă viață!”
Ieri, 21 noiembrie 2019, în cadrul Săptămânii Educației Globale, o echipă a Centrului Europe Direct Botoșani a participat, în calitate de partener, la o dezbatere și un concurs de prezentări pe tema: „Stop poluării! Natura înseamnă viață!” Activitatea a avut loc la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani. Organizator și coordinator al activității din partea Colegiului - doamna profesoară Elena Cântec, responsabil catedră management și turism.

A fost prezent domnul profesor Ion Huțanu, director al Colegiului.
Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a vorbit pe scurt despre proiectul „Pentru o Uniune mai ambițioasă” lansat de Ursula von der Leyen, Președintele C.E., despre prioritatea nr.1 a Uniunii Europene pentru perioada următoare: ● Un pact verde pentru Europa.

Afișele, prezentările și machetele elaborate în cadrul concursului de către elevii constituiți în 14 echipe și arborând baloane multicolore au fost deosebit de atractive și convingătoare. Creațiile tinerilor, realizate cu multă inspirație, s-au referit la dreptul la un mediu sănătos, la poluarea aerului, a apei, a solului și subsolului și mijloace pentru a combate acest flagel. A fost realizată și o scenetă care a cules aplauze la scenă deschisă.

Doamna Luminița Timofte, responsabilul cu managementul de mediu în cadrul Urban Serv Botoșani, a prezentat Ghidul de reciclare - Să învățăm și să sortăm deșeurile precum și codul culorilor containerelor de sortare. Apoi i-a îndemnat pe elevi să treacă și la activități practice pe teren, invitându-i ca, într-una din zile, să observe colectarea, recepția și sortarea materialelor reciclabile, în cadrul societății Urban Serv.

În final elevii au scandat sloganuri care să promoveze dreptul la un mediu curat si sănătos, precum și prezentările unor clase.

Au fost acordate diplome din partea Colegiului și premii constând în publicații de la Comisia Europeană precum și tricouri cu insemne europene din partea Centrului Europe Direct.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani