Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dezbatere la Liceul cu program sportiv Botoșani „Votul – un drept sau o obligație?”

Dezbatere la Liceul cu program sportiv Botoșani „Votul – un drept sau o obligație?”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Vineri, 5 aprilie orele 12:00, la sala ”Grigore Vieru” de la Liceul cu program sportiv Botoșani, va avea loc un eveniment de tipul ”Tinerii dezbat”. Tema dezbaterii: ”Votul – un drept sau o obligație?”. Surse din liceu ne-au declarat că, printre subiectele inițiate de tineri, s-ar putea regăsi și cel al votului de la vârsta de 16 ani.

Liceul cu Program Sportiv din Botoșani este înscris în programul ”Școli - Ambasador ale Parlamentului European în România”, susținut de Parlamentul European – Biroul de Legătură în România. În această calitate, corpul de ambasadori ai liceului, a organizat o serie de activități de succes, unele dintre acestea având ca partener Centrul Europe Direct Botoșani.

Activitatea de vineri 5 aprilie este o dezbatere care se va desfășura după formula olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”. Întâlnirea va contribui la formarea dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare rațională în spațiul public. Se vor face referiri, inclusiv la alegerile europarlamentare din 26 mai, precum și la formarea și dezvoltarea aptitudinilor social civice democratice necesare tinerii generații pentru participare activă la viața socială. Formatul dezbaterii va fi cel de dezbatere academică, cu echipa afirmatorilor, numită Guvern, echipa negatoare, numită Opoziție și juriu. Spectatori vor fi circa 80 de tineri care votează pentru prima dată.

Centrul Europe Direct va oferi participanților materiale documentare și asigura premii pentru câștigători.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani