De astăzi încep înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

De astăzi încep înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, desfăşoară până la data de 09.07.2023, activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru admiterea la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București, astfel:

1. pentru Facultatea de Poliţie - programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, specialitatea poliție, forma de învăţământ cu frecvenţă (doar pentru locurile aprobate I.G.P.R.) şi forma de învăţământ cu frecvenţă redusă (doar personalul din cadrul M.A.I.);

2. pentru Facultatea de Poliţie - programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Drept”, forma de învăţământ cu frecvenţă, indiferent de specialitate și beneficiar (cu excepția locurilor alocate M.Ap.N).

Menționăm că, anul acesta, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Poliție, programul de studii „Ordine și siguranță publică” au fost scoase la concurs, la învățământ cu frecvență, 140 de locuri la specialitatea poliție, Pentru programul de studii universitare „Drept”, specializările poliție, poliție de frontieră, jandarmi au fost scoase la concurs 75 de locuri pentru forma de învățământ cu frecvență și 100 pentru învățământ la distanță.

Candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiții legale și criterii specifice de recrutare, printre care:
1. să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
2. să cunoască foarte bine și să aibă capacitatea de a se exprima clar și corect în limba română; 
3. să aibă capacitate deplină de exercițiu;
4. să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic (îndeplinirea condiției se constată de structurile de specialitate ale M.A.I, printr-o examinare medicală și evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu);
5. să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
6. să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau să prezinte adeverință care atestă că au susținut/ vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea 2023;
7. să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; 
8. să aibă o conduită civică și morală corespunzătoare;
9. să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; 
10. să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; 
11. să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
12. să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
13. să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (verificarea îndeplinirii se realizează cu ocazia examinării medicale);

De la condiţiile de înscriere stabilite pentru persoanele care intenţionează să candideze la concursul de admitere organizat de Academia de Poliție Al. I. Cuza nu se acordă derogări.

Recrutarea candidaților - agenți de poliție, subofițeri, maiștri militari, în vederea participării la concursul de admitere la Academia de Poliție, programul de studii universitare de licență ” ordine și siguranță publică”, forma de învățământ cu frecvență redusă, se realizează de structura de resurse umane a IPJ Botoșani. În vederea recrutării, candidații se adresează IPJ Botoșani și completează cerea de înscriere prevăzută la anexa nr. 3.

Cererile de înscriere a candidaţilor se descarcă de pe pagina de internet a unității, secțiunea Carieră /Admitere Academia de Poliție, se completează olograf, în mod lizibil de către candidat, se datează și se semnează, se scanează în format PDF și se transmit exclusiv în format electronic la adresa de email [email protected], în perioada 30.06.2023- 09.07.2023, inclusiv în zilele nelucrătoare.

Depunerea dosarelor de recrutare în volum complet se va realiza în perioada 10-21.07.2023, la sediul IPJ Botoșani, Bld. Mihai Eminescu  nr. 57, mun/.jud. Botoșani, în intervalul orar 10-12, inclusiv în zilele nelucrătoare.

Mai multe detalii privind recrutarea candidaților pentru participarea la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență, organizat în anul 2023 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pot fi obținute accesând site-ul IPJ Botoșani, la secțiunea Carieră-Admitere Academia de Poliție.

Stirea anterioara

Lista premianților Festivalului de Teatru pentru amatori „Sus cortina!” - FOTO

Stirea Urmatoare

Lege pentru românii care au camere de supraveghere. Este obligatoriu la casă și la bloc

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.