Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Conducerea IŞJ susține că schimbările de directori nu au fost făcute pe criterii politice

Conducerea IŞJ susține că schimbările de directori nu au fost făcute pe criterii politice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, susține că singurul criteriu de care s-a ținut cont atunci când au fost înlocuiri la conducerea anumitor unități de învățământ, pentru anul școlar 2014-2015, a fost cel profesional, și nicidecum cel politic.

Potrivit acesteia, au fost numiți 165 de directori și directori adjuncți, dintre care au fost schimbați 23.

„Lista directorilor și directorilor adjuncți este completă. Așteptăm doar avizul pentru seminarii de la Mitropolie. (...) O parte dintre directori nu au mai dorit să fie detașați pe această funcție, o parte s-au pensionat și alții au avut o comunicare defectuoasă cu reprezentanții comunității locale. Procentul este în jur de 15%. Așa cum am promis la toată lumea, nu au fost în sistem schimbări majore, nu au fost făcute schimbările pe criterii politice, ci singurul criteriu a fost cel de profesionalism și totodată de modul în care comunică managerul unității cu reprezentanții autorităților locale, cu reprezentanții autorităților județene", a declarat Mihaela Huncă, citată de stiri.botosani.

Șefa ISJ a spus că la începutul anului școlar se vor acorda și calificativele pentru conducătorii unităților de învățământ.

„În acordarea calificativelor vom ține cont și de rezultatele verificărilor ce se desfășoară în aceste două săptămâni. Nu cred că vor mai fi schimbări, doar dacă sunt greșeli majore, dar din ceea ce cunosc, nu cred", a explicat Huncă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani