Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Colegiul Naţional „A.T. Laurian” – Reviste școlare premiate cu locul I la un Festival concurs internaţional

Colegiul Naţional „A.T. Laurian” – Reviste școlare premiate cu locul I la un Festival concurs internaţional

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Reviste şcolare de la Colegiul Naţional “A.T. Laurian” premiate cu locul I la un Festival concurs internaţional Publicația SCIENCE ATL a Colegiului Naţional “A.T. Laurian" , înregistrată cu ISSN şi ajunsă la nr. 2-3 a fost premiată cu locul I în cadrul Festivalului internaţional - concurs de filme, fotografii și reviste școlare "Anelisse" ediţia a II-a din 2015, organizat de Asociaţia Cultural - Ştiinţifică "Vasile Pogor" din Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale si Design de la Universitatea "George Enescu" şi Facultatea de Limbi Moderne de la Universitatea de stat din Moldova.

Având specific interdisciplinar, revista de ştiinţe SCIENCE ATL înglobează diversitatea acestora, de la fizică și chimie, la biologie și geografie. Coordonată de prof. drd. Teodora Estera Ursulică şi prof. Delia Raissa Forţu, dar şi de un colectiv de elevi: Maria Iacob, Camelia Sorohan, Oana Tanasă, Mădălina Marandiuc, Ioana Macovei, Gabriela Alecsa, revista evidenţiază prin conţinutul său faptul că aportul la cultura generală a fiecărei discipline nu se exprimă prin ceea ce este specific, ci prin ceea ce are comun, generalizator, transferabil, de la un domeniu la altul.

A doua publicaţie a Colegiului Naţional “A.T. Laurian" premaită tot cu locul I este SPORT ATLAS ajunsă la nr.22-23. Aceasta a fost realizată sub coordonarea prof. Elena Alecsa şi a colectivului redacţional format din elevii: Chițanu Ștefan – Petru, Aramă Emanuel – Adrian, Ciobanu Șerban –Constantin, Drețcanu Raluca - Ioana , Vițel Elena – Cosmina.

La realizarea revistei au contribuit si profesorii: Marinela Acsinte, Talida Grunzac, Sorin Nistorică, Ştefan Horodinca, Alina Cuciureanu, Ciprian Apetrei, Silvia Diaconu, inspector sport Ana Ţepes şi laborant Dan Manoilă. Revista are ca scop informarea sportiva, cititorii aflând despre sporturi individuale şi de echipă practicate în şcoală, dar şi despre rezultatele celor care practică aceste sporturi.

În cadrul acestui festival la secţiunea: Filme, fotografii, teatru și ppt-uri au fost premiaţi şi elevii: Oana Tanasă din clasa a XI-a F - locul I cu filmul: Potenţialul turistic al edificiilor religioase din judeţul Botoşani; Mălina Carp din clasa a XI-a F- locul III cu filmul: Spaţiile verzi din municipiul Botoşani şi Cătălin Hojbotă din clasa a XI-a D- locul I cu PPT-ul: De ce trebuie să preţuim apa?, aceştia fiind coordonaţi de prof. Teodora Estera Ursulică.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani