Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Centre de pregatire suplimentară pentru elevii care au picat bacalaureatul

Centre de pregatire suplimentară pentru elevii care au picat bacalaureatul

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Elevii care au ratat prima sesiune a examenului de bacalaureat au posibilitatea să se pregătească până la sesiunea de toamnă. Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că vor fi făcute centre de pregătire suplimentară, astfel încât absolvenţii de liceu să se poată pregăti. Aceasta este o primă măsură luată de IŞJ, în urma rezultatelor slabe obţinute de elevii din judeţ la examenele naţionale.

Facem o analiză a rezultatelor şi a cauzelor de la examenul de evaluare naţională şi de bacalaureat. Apoi, în funcţie de cauzele pe care le descoperim, vom face un plan de măsuri imediate. O primă măsură va fi aceea privind pregătirea suplimentară a candidaţilor care vor participa în sesiunea următoare la bacalaureat“, a spus Mihaela Huncă, citată de botosaninews.

Cadrele didactice care vor face pregătire cu elevii vor fi plătite la oră de către Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii IŞJ urmează să stabilească centrele de pregătire cu elevii.

Se desprinde foarte clar ideea, din ceea ce am analizat până acum, a bacalaureatului diferenţiat. Va trebui să fie în funcţie de profile, de programele şcolare”, a adăugat inspectorul general al IŞJ


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani