Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atitudine pentru sănătate și conduită – „Grigore Ghica” și „Regina Maria”

Atitudine pentru sănătate și conduită – „Grigore Ghica” și „Regina Maria”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Elevii de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” şi elevii de la Grupul Şcolar „Regina Maria” s-au implicat şi au reuşit să organizeze diferite activităţi cu prilejul Săptămânii Educaţiei Globale. Acestea au purtat titlul de „Atitudine pentru sănătate şi conduită” şi s-au desfăşurat sub coordonarea profesorilor Iulia- Maria Stoica şi Ofelia Haldan.

Activităţile susţinute de elevii Colegiului Naţional „Grigore Ghica” au avut loc in Aula „Dimitrie Pompeiu” în zilele de 16 şi 18 noiembrie 2011. La prima activitate intitulată „Duşmanul din farfurie” au participat elevi de la clasele a XI-a A, a IX-a C, a XI-a H, care au încercat să îi convingă pe cei prezenţi să adopte un stil de viaţă sănătos prin realizarea unor mici schimbări de adăugare de fructe la cereale, exerciţii fizice, mişcare sau un pahar în plus cu apă, metode prin se poate trăi sănătos, fără a face schimbări drastice. Elevii au prezentat o mică scenetă, prezentări în Power Point şi s-au vizionat secvenţe din filmul „Super size me”. Elevii clasei a XI-a D au pregătit o scenetă cu numele „O zi la Cotroceni”, prin care au întărit ideea că adolescenţii nu ar trebui să urmeze „modelele” prezentate de mass-media. La sfîrşit, elevii participanţi au distribuit mere invitaţilor şi spectatorilor.

A doua activitate, „Marile personalităţi ale lumii – modele de ieri şi de azi” a fost organizată în parteneriat cu elevi de la Grupul Şcolar „Regina Maria”. Aceştia au prezentat atitudini şi personalităţi care au marcat pozitiv sau negativ istoria lumii : Hitler, Stalin, Einstein, Nicolae Paulescu, Mahatma Gandhi, Ana Aslan, Nicolae Ceauşescu. Elevii au discutat şi comentat despre contribuţiile fiecăruia, pozitive sau negative.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani