Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un hacker român este căutat de FBI. Americanii promit o recompensă de un milion de dolari pentru arestarea acestuia

Un hacker român este căutat de FBI. Americanii promit o recompensă de un milion de dolari pentru arestarea acestuia

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Biroul Federal pentru Investigaţii din Statele Unite ale Americii (SUA) a pus la dispoziţie o recompensă de un milion de dolari (890.000 de euro) pentru arestarea unui hacker român despre care există informaţii că s-ar ascunde în România.

Numele acestuia este Nicolae Popescu, iar el este pe locul doi în topul persoanelor căutate de FBI pentru astfel de infracţiuni. Autorităţile federale americane promit recompense totale de 4,2 milioane de dolari pentru cei mai periculoşi cinci infractori cibernetici. Cel mai căutat hacker este Evgheni Mihailovici Bogacev, un cetăţean rus pentru care FBI ar oferi trei milioane de dolari. Pe locul doi în topul hackerilor căutaţi este un român, Nicolae Popescu, născut în Alexandria, judeţul Teleorman.

Românul este acuzat că ar fi păcălit mai mulţi clienţi de pe site-uri de licitaţii, unde posta anunţuri cu privire la vânzarea unor maşini despre care anchetatorii spun că nu existau în realitate.

Alţi trei hackeri căutaţi de autorităţile americane sunt Aleksei Belan, Peteris Sahurovs şi Shaileshkumar Jain. Sursa: romaniatv.net

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani