Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tragedie în Germania. Botoșănean mort într-un incendiu puternic lângă Stuttgart

Tragedie în Germania. Botoșănean mort într-un incendiu puternic lângă Stuttgart

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Patru români care locuiau în Germania, printre care se afla și un botoşănean şi-au pierdut viaţă în noaptea de luni spre marţi în urma unui incendiu care a avut loc la mansarda unei locuinţe din oraşul Pforzheim, aflat la câţiva kilometri de Stuttgart, relatează realitatea.net.

Cel puţin una dintre victime era din județul Botoșani, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 30 de ani, aflat în Germania la muncă. Informaţii neconfirmate încă oficial arată însă că ar fi vorba şi de un al doilea botoşănean, despre care nu sunt încă date.

În acelaşi incendiu au mai fost rănite alte 16 persoane.

Un poliţist a afirmat că nu există dovezi că ar fi vorba de rasism, adăugând că clădire respectivă este locuită de străini, însă nu este vorba de refugiaţi, conform presei germane.

Un alt bărbat surprins de incendiu a ajuns la spital cu răni grave, după ce a sărit de la etaj încercând să se salveze.

Conform autorităților cinci persoane din cele 16 rănite se află în stare gravă.

Numele victimelor nu sunt încă publice întrucât autorităţile au recuperat patru trupuri carbonizate însă nu au reuşit să le identifice. Anchetatorii au anunţat Consulatul român, misiunea diplomatică urmând să ia legătura cu rudele celor decedaţi pentru o eventuală analiză ADN.

Conform politiştilor, cel mai probabil cauza incendiului este reprezentată de un defect tehnic sau de utilizarea necorespunzătoare a unei instalaţii de gaze. Sursa: antena3.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani