Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Se anunță o nouă taxă. Impozit european pentru susţinerea refugiaţilor

Se anunță o nouă taxă. Impozit european pentru susţinerea refugiaţilor

Toţi cetăţenii europeni ar putea fi obligaţi să contribuie la susţinerea financiară a refugiaţilor. Guvernul german şi Comisia Europeană poartă discuţii în vederea înfiinţării unei taxe europene excepţionale, destinată să finanţeze gestionarea crizei refugiaţilor, relatează presa germană, în timp ce Berlinul dezminte informaţia, potrivit AFP.

Săptămâna aceasta, în marja adunării generale FMI-Banca Mondială, Berlinul şi Bruxellesul au evocat majorarea resurselor la bugetul european cu ajutorul unui impozit special, care ar putea lua forma unei suprataxe la carburant sau TVA, potrivit cotidianului german SuddeutscheZeitung.

Acest sistem ar fi inspirat din modelul de susţinere "Soli-Zuschlag" al germanilor din vest pentru cei din est, după Reunificarea Germaniei, în 1990. Sumele astfel adunate ar putea fi trimise spre ţări precum Spania, Italia, Bulgaria sau Grecia, pentru o securizare mai bună a frontierelor lor. Aceşti bani ar putea fi utilizaţi, de asemenea, în afara Europei, pentru a îmbunătăţi condiţiile de primire a imigranţilor în ţări "sigure" din vecinătatea UE, precum şi condiţiile de viaţă din ţările de origine.

Însă, aceste informaţii sunt dezminţite de Berlin. "Noi nu dorim nici majorarea impozitelor în Germania, nici introducerea unui impozit la nivelul UE", a declarat sâmbătă dimineaţa, la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Săptămâna aceasta, imigranţi au sosit în număr şi mai mare în Grecia, unde se înregistrează deja câte 7.000 de refugiaţi nou-sosiţi pe zi. La rândul său, Germania ar putea primi până la 1,5 milioane de persoane în 2015, cifră mult mai mare decât cele avansate de autorităţi, a afirmat luni cotidianul german Bild, citând un "document confidenţial", informaţie pe care guvernul federal nu a confirmat-o de asemenea, potrivit Agerpres.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani