OMV sancţionează dur staţionarea maşinilor în benzinării

OMV sancţionează dur staţionarea maşinilor în benzinării

Mai mulţi români care au mers cu maşinile în străinătate se plâng că au primit amenzi din partea OMV, care este prezent şi pe piaţa din România, pentru că au parcat în benzinăriile grupului. Cea mai mica amendă primită este de 231.30 euro.

„Amenda vine prin poştă şi conţine tot: număr de înmatriculare, data la care s-a întâmplat. Chiar nu-mi vine să cred că se întâmplă aşa ceva. O să merg în Austria şi o să mă fac că nu-mi găsesc portofelul în benzinărie şi o să plec. Sunt foarte curios că se va întâmpla. Este inacceptabil aşa ceva, după ce Austria a tăiat şi alocaţiile românilor vine şi cu o astfel de măsură,” reclamă Erich Mocanu, fondatorul organizaţiei „Chiar şi îngerii au nevoie de îngeri păzitori”, care luptă pentru drepturile românilor din Austria şi Germania, citat de site-ul stiridiaspora.ro.

„Şi Peco EMI din Salzburg dă amenzi. O persoană chiar dacă a tancat s-a trezit acasă cu o scrisoare de la avocat. Altul, cu toate că a cumpărat mâncare, a primit scrisoare să plătească aproape 300 €. Aşa se fac banii în Austria! Legea se numeşte Besitzstörung. Interesat este că nu poti afla adresa si numele celui ce încalcă Codul Penal al Austriei, pentru ca ei consideră ca este un caz civil şi miliţia austriacă nu are putere de a legitima făptuitorul, DAR când este vorba de un articol 100% Civil, se poate afla cui îi aparţine maşina! E tare de tot! Respect Democraţia Austriacă”, mai adaugă Mocanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că ar fi normal ca avocatul să-l dea în judecată pe şoferul reclamat, dacă vrea ca el să plătească amenda. „Avocaţii trimit amenda în 2-3 zile iar reclamatul are la dispoziţie 4-5 zile să plătească amenda şi 30 de zile pentru a contesta amenda în judecată. Mi se pare o calomnie. Judecătorul este cel care trebuie să hotărască dacă s-a încălcat legea”, a spus Mocanu pentru Adevărul, adăugând că are în plan să strângă informaţii şi scrisorile de înştiinţare trimise de avocaţi şi să depună o plângere la parlamentul din Austria. „Cum a ajuns avocatul să afle adresele proprietarilor maşinilor? Doar în cazuri penale se pot da datele personale”.

Pe de altă parte, legea austriacă prevede modalităţile prin care şoferii pot parca în diferite zone ale oraşului. Spre exemplu, indicatorul „Blaue-Zone” (Zona albastră) arată zonele în care se poate parca. În fiecare zonă se poate parca doar un timp limitat, maximum fiind de 3 ore, în baza unor tichete. Şoferii pot obţine aceste tichetele de parcare din magazine, bănci, sau de la automatul de tichet din parcare „Legea asta este dintotdeauna. Este ilegal să staţionezi la benzinărie, blochezi parcarea. Poţi staţiona maxim 2-3 minute dacă stai lângă maşină. Eşti controlat de camerele de luat vederi. În amenda primită de şoferul român scrie clar că acesta a parcat într-o zonă privată, atenţionată cu indicator, destinată angajaţilor OMV”, explică o româncă stabilită în Austria. Sursa: adevarul.ro

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.