Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Măsură de ultimă oră anunțată de Londra pentru cei care călătoresc în Marea Britanie

Măsură de ultimă oră anunțată de Londra pentru cei care călătoresc în Marea Britanie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Marea Britanie a început de miercuri punerea în aplicare, la punctele de frontieră, a controlului obligatoriu al pașapoartelor celor care părăsesc țara, autoritățile de la Londra susținând că obiectivele acestei măsuri sunt combaterea imigrației ilegale și monitorizarea deplasărilor persoanelor suspecte de terorism, transmit agențiile DPA și EFE, citate de Agerpres.

Ministerul britanic de Interne a menționat că aceste verificări vor ajuta guvernul să obțină date clare despre străinii care rămân în Marea Britanie după ce le-a expirat perioada legală de ședere, controalele fiind în special un instrument motivat de imigrația ilegală, însă ele vor avea și un rol în asigurarea securități naționale.

Controalele se vor aplica treptat, în prima lună urmând să fie verificate 25% din pașapoarte, procent care va ajunge la 50% peste încă o lună și la 100% la jumătatea lui iunie. Până în prezent, în Marea Britanie controlul pașapoartelor era obligatoriu numai la intrarea în țară.

Există și critici ai acestei măsuri, care afirmă că ea ar putea provoca întârzieri în porturi, aeroporturi și în sistemul de căi ferate, dar guvernul de la Londra afirmă că a decis aplicarea treptată a noului sistem tocmai pentru a permite autorităților vamale să se adapteze. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani