Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Eliminarea vizelor pentru SUA: S-a rezolvat, NU SE POATE!

Eliminarea vizelor pentru SUA: S-a rezolvat, NU SE POATE!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Un obiectiv principal al vizitei premierului Victor Ponta în Statele Unite era şi obţinerea accesului românilor în SUA fără vize. Ce a obţinut deocamdată? Aproape nimic, după cum singur recunoaşte.

El a discutat despre liberalizarea regimului vizelor cu reprezentanţi ai Congresului american care deţin atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver, anunţă ANTENA3. „Eu mi-am programat o întâlnire exact la Camera Reprezentanţilor, exact cu preşedintele Comisiei juridice care are proiectul de lege, (...) şi cu republicani care au majoritatea în Cameră. A fost foarte bine pentru că preşedintele Comisiei Juridice, practic omul care trebuie să dea drumul la proiectul de lege, a fost prezent la această întâlnire. A înţeles foarte clar argumentele noastre”, a declarat premierul Ponta.

Premierul a mai afirmat că nu vreau să creez speranţe deşarte, dar oricare oficial român face un pas în plus. „Cred că să continuăm să le aducem aminte că este important pentru noi. A fost importantă şi poziţia Parlamentului European. Am mai pus o cărămidă, dar mai este“ a concluzinat Victor Ponta, citat de ADEVĂRUL.

Tot Victor Ponta, constată ROMÂNIA LIBERĂ, a reuşit să-i supere şi pe românii din America. Câţiva reprezentanţi ai comunităţii Româneşti din Chicago au iniţiat un protest spontan în clădirea consulatului României. Oamenii sunt supăraţi că premierul României nu şi-a făcut timp să-i întâlnească pe membri comunităţii române din Washington, însă şi-a făcut timp să joace baschet cu Ghiţă Mureşan. „Vă acuzăm de trădare”, au afirmat aceştia.

În cele trei zile cât s-a aflat în Statele Unite ale Americii, premierul Victor Ponta a transmis acasă mesajul că SUA îl consideră principalul lor partener în epoca post-Băsescu, fie din postura de premier, fie – surpriză, observă GÂNDUL - din cea de preşedinte. Impresia că Victor Ponta s-a prezentat în Statele Unite ca viitor candidat la preşedinţie a fost acreditată mai ales după interviurile sale, în care, în principal pe teme de politică externă, a ignorat poziţionarea lui Antonescu şi, implicit, realitatea că acesta este deocamdată candidatul oficial al USL.

„Victor, ce vrei tu să faci pentru România?”, a relatat Ponta întrebarea amicală pe care i-ar fi pus-o vicepreşedintele american Joe Biden, iar el, premierul, i-a expus succint planurile de viitor, printre care şi recunoaşterea independenţei Kosovo.

Pe de altă parte, în ciuda insistenţelor sale, premierul Victor Ponta nu va reprezenta România la Consiliul European ce se deafăşoară astăzi şi mâine la Bruxelles. Informaţia, dată în premieră de EVENIMENTUL ZILEI, a devenit oficială ieri seară, când Administraţia Prezidenţială a comunicat că preşedintele Traian Băsescu va participa astăzi la Summitul Partidului Popular European, dar şi la reuniunea Consiliului.

Şeful statului nu i-a acordat premierului Victor Ponta mandatul cerut de acesta cu atâta insistenţă în ultimele zile, deşi Ponta dorea să meargă el la CE. Motivul refuzului prezidenţial îl reprezintă rezultatul dezastruos al lui Victor Ponta de la Consiliul European din vară pe probleme de energie, când şeful Executivului a eşuat în a obţine susţinerea CE pentru proiectul Nabucco.

Ogoliul şi frustrarea personală a preşedintelui Traian Băsescu de a reprezenta România la Consiliul European într-un domeniu în care Guvernul este cel care are competenţe creează deservicii ţării şi împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT, susţine, citat de COTIDIANUL, premierul Ponta.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani