Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cutremur în Italia. Morți și răniți. Ambasada României din Italia, în alertă!

Cutremur în Italia. Morți și răniți. Ambasada României din Italia, în alertă!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Italia a fost zguduită, noaptea trecută, de un cutremur de 4,5 grade pe Richter. Seismul, produs în sudul ţării, în zona insulei Ischia, a dus la prăbuşirea mai multor clădiri. Un bilanţ provizoriu arată că o femeie a murit şi alte 25 de persoane au fost rănite. Alţi şapte oameni sunt daţi dispăruţi la această oră.

Nu se ştie, pentru moment, dacă printre victimele cutremurului din sudul Italiei s-ar afla şi cetăţeni români. Ambasada ţării noastre la Roma a contactat serviciile de protecţie civilă şi autorităţile din Ischia, pentru a afla informaţii.

De asemenea, a fost infiinţată o celulă de criză pentru a acorda asistenţa consulară dacă va fi necesar. Ambasada României a pus la dispoziţie şi un număr de urgenţă: +39 345 147 39 35. Se poate suna, de asemenea, la Protectia Civilă italiană, la numărul de telefon 800840840. Ambasada României în Italia este pregătită să acorde asistenţă tuturor românilor care se află în peninsulă dacă se află într-o situaţie de risc, se spune într-un comunicat de presă.

Seismul a provocat pagube semnificative, pentru că s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri. Presa italiană afirmă că biserica din localitatea Casamicciola a fost distrusă, iar un spital a fost evacuat din cauza numeroaselor crăpături apărute în zidurile clădirii. De altfel, numeroase case s-au prăbuşit, iar printre dărâmături nu este exclus să se afle şi alte victime. Autorităţile au declanşat alterta de gradul zero, iar salvatorii continuă şi la această oră operaţiunile de salvare. Între timp, sute de oameni și-au părăsit locuințele și şi-au petrecut noaptea în stradă, de teama unor noi replici.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani