Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Copiii mi-au alunecat din mâini”, povestește tatăl copilului sirian care a murit înecat în Turcia

„Copiii mi-au alunecat din mâini”, povestește tatăl copilului sirian care a murit înecat în Turcia

Tatăl copilului sirian de trei ani care s-a înecat în timpul unui naufragiu în largul Turciei, al cărui trup neînsuflețit a fost imortalizat în fotografii care au îngrozit întreaga lume, a povestit joi că fiii lui i-au "alunecat din mâini" în timp ce ambarcațiunea care îi transporta în Grecia s-a răsturnat, relatează AFP.

Cele două ambarcațiuni au plecat în noaptea de marți spre miercuri din orașul Bodrum, de pe litoralul turc, și aveau ca destinație insula greacă Kos, acesta fiind unul dintre cele mai rapide puncte de trecere maritime între Turcia și Europa, dar la scurt timp s-au scufundat, potrivit Gărzii de coastă turce.

Alertați rapid de țipetele celor naufragiați, echipele de salvare au recuperat 12 cadavre, inclusiv al lui Aylan Kurdi, în vârstă de trei ani, și al fratelui său Galip, de cinci ani, care de asemenea a pierit în naufragiu, potrivit mass media de la Ankara.

Fotografiile celor doi frați și cu trupul neînsuflețit al lui Aylan, în tricou roșu și pantaloni scurți de culoare albastră, cu fața la pământ, pe o plajă din stațiunea Bodrum au invadat rețelele sociale.

'Dacă nici aceste imagini extraordinar de puternice ale unui copil sirian aruncat pe o plajă nu va schimba atitudinea Europei față de refugiați, ce se va întâmpla?', se întreabă The Independent.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani