Cele mai periculoase orașe din Europa. Unde riști să fii tâlhărit, bătut sau chiar ucis

Cele mai periculoase orașe din Europa. Unde riști să fii tâlhărit, bătut sau chiar ucis

Orașele din Europa nu sunt întotdeauna așa sigure cum par FOTO Unsplash. Europa este, fără îndoială, cel mai sigur continent, dar asta nu înseamnă că este în totalitate lipsit de riscuri. Anumite orașe europene pot fi destul de periculoase și nu ar fi rău să vă luați câteva măsuri de siguranță suplimentare în caz că le vizitați.

Armormax.com a întocmit un top al celor periculoase orașe din Europa pe baza datelor disponibile privind rata crimelor, a criminalității în general, dar au fost incluse și alte riscuri precum jafuri, trafic de persoane sau terorism.

Shkoder, Albania
Shkoder, capitala tradițională a Albaniei, este unul dintre cele mai populare locuri turistice din țară și al patrulea cel mai populat oraș al țării. Din păcate, criminalitatea este răspândită, inclusiv infracțiuni grave, cum ar fi traficul de persoane, extorcarea și contrabanda de droguri. Orașul are o rată a crimelor de aproximativ 36 la 100.000 de oameni. Rapoartele au sugerat că există cel puțin patru organizații criminale care operează în oraș, contribuind la rata ridicată a criminalității de 76,56.

Grozny, Rusia
Grozny este capitala Ceceniei, o republică constitutivă a Rusiei. Rata medie a criminalității este 37,91, dar acest lucru s-ar putea datora parțial patrulelor regulate pe străzi. Cu toate acestea, infracțiunile grave precum răpirea și terorismul reprezintă riscuri grave.

Doneţk, Ucraina (date colectate înainte de război)
Donețk este al cincilea oraș ca mărime din Ucraina și unul dintre principalele centre industriale ale țării. Donețk este un punct fierbinte al haosului politic, al tulburărilor sociale și al protestelor violente. Republica Populară Donețk are o administrație de facto a orașului ce îl revendică drept capitala republicii lor, iar lupta pentru controlul asupra orașului este încă în desfășurare. Orașul găzduiește și organizații criminale, iar rata criminalității este foarte mare, de 69,1.

Marsilia, Franța
Marsilia este unul dintre cele mai importante porturi comerciale din Europa și al doilea oraș ca mărime din Franța. Marsilia are o problemă gravă a criminalității, parțial din cauza migranților care se confruntă sărăcia. În oraș există un trafic de droguri înfloritor, diverse organizații criminale contribuind la o rată a criminalității de 61,50. Cele mai multe ilegalități includ tâlhărie, furtul cărților de credit și furtul de buzunare, deși crimele violente sunt, de asemenea, o problemă.

Kyzyl, Rusia
Kyzyl este un oraș industrial din sudul Rusiei, considerat nesigur pentru turiști, temeri alimentate în mare parte de consumul de alcool. Orașul are o rată a criminalității de 35 la 100.000.

Birmingham, Marea Britanie
Birmingham este a doua zonă metropolitană ca mărime din Marea Britanie și este un important centru cultural, social și financiar. Sondajele au arătat că aproximativ 42% dintre locuitorii orașului Birmingham se simt în pericol în oraș, iar indicele de criminalitate este de 61,26. Majoritatea turiștilor vor fi în siguranță, cu condiția să evite anumite zone, dar cu siguranță este înțelept să fii precaut.

Catania, Italia
Catania este unul dintre cele mai mari orașe ale Italiei și se află pe insula Sicilia. În timp ce orașul este probabil sigur pentru turiștii atenți, organizațiile mafiote sunt active în oraș, favorizând o rată ridicată a criminalității de 60,68.

Napoli, Italia
Orașul a fost o destinație turistică majoră de sute de ani, dar este un focar al criminalității. Napoli este casa organizației Camorra, un grup de tip mafiot implicat într-o gamă largă de activități criminale. Orașul are o rată a criminalității de 58,26.

Malmo, Suedia
Malmo este al treilea oraș ca mărime al Suediei și un important centru comercial. Deși Malmo este o destinație destul de sigură, turiștii trebuie totuși să fie atenție. Orașul are o rată ridicată a criminalității, de 56,14, și a avut o rată a crimelor de 2,9 la 100.000 de persoane, ceea ce este considerabil mai mult decât media națională.

Atena, Grecia
Atena este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, iar turiștii vin pentru a se bucura de istoria bogată și pentru a profita la maximum de plajele locale. Cu toate acestea, Grecia a fost multă vreme destul de săracă, iar lucrurile s-au înrăutățit considerabil în timpul crizei financiare din 2007-2008. Rata de omucideri pentru Grecia a fost de 0,7 la 100.000 de persoane în 2019. Cu toate acestea, orașul are o rată a criminalității de 55,43, care include consumul de droguri și crimele violente.

Paris, Franța
Parisul este unul dintre cele mai faimoase orașe din lume și un centru global de artă și cultură. Turiștii trebui totuși să fie atenți deoarece hoții de buzunare și sunt micii infractori sunt activi. Orașul are o rată a criminalității relativ ridicată, de 55,13, și a fost ținta mai multor atacuri teroriste.

Odesa, Ucraina (date colectate înainte de război)
Centrele turistice ale orașului sunt de obicei destul de sigure, deși cu riscurile obișnuite de hoți de buzunare și alți infractori mici. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi să vă păstrați departe de piețele în aer liber ale orașului, unde jafurile sunt mai frecvente. Drept urmare, Odesa are o rată a criminalității destul de ridicată, de 53,75.

Londra, Marea Britanie
Londra nu este un oraș pe care majoritatea l-ar considera periculos. Cu toate acestea, are probleme cu crimele violente, inclusiv în ultimii ani. În atenția publică au ajuns doar câțiva gangsteri londonezi, dar bandele sunt active în oraș, cu toate că este puțin probabil să afecteze oamenii obișnuiți. Cu toate acestea, atacurile, în special cele prin înjunghiere, reprezintă o problemă, iar 30% dintre locuitorii Londrei au fost jefuiți sau agresați cel puțin o dată. Londra are o rată a criminalității de 53,36.

Bruxelles, Belgia
Sediul Parlamentului European, Bruxelles este considerat centrul politicii europene. Infracțiunile minore, cum ar fi tâlhăriile, sunt destul de răspândite, dar crimele violente nu sunt prea răspândite. Cu toate acestea, un factor care face din Bruxelles o locație potențial periculoasă este faptul că orașul este adesea ținta atacurilor teroriste, iar mai multe grupuri teroriste au fost descoperite în oraș. Bruxelles are o rată a criminalității de 51,6.

Dublin, Irlanda
Capitala Irlandei, Dublin, este al doilea oraș ca mărime din țară și o destinație turistică populară, ajutată de istoria sa bogată și de divertisment. Infracțiunile minore, cum ar fi hoții de buzunare, sunt relativ frecvente în zonele turistice precum Grafton Street, de aceea este înțelept să fiți vigilenți, mai ales noaptea. Crimele violente nu sunt obișnuite, dar, ca în orice alt oraș, cel mai bine este să evitați să vă îndepărtați de centru și cartierele din jur. Orașul are o rată a criminalității de 51,54.

Kiev, Ucraina (date colectate înainte de război)
Kiev este capitala Ucrainei, precum și un important centru industrial, istoric și educațional. Kievul are o rată a criminalității destul de ridicată, de 45,70, iar rata crimelor în 2010 a fost de 3,2 la 100.000. Majoritatea zonelor sunt destul de sigure, dar ar trebui să aveți grijă în trenurile suburbane, unde au avut loc crime violente.

Istanbul, Turcia
Aflat chiar la granița dintre Europa și Asia, Istanbul este de multă vreme o destinație populară pentru turiști la nivel global. Deși orașul are multe de oferit pentru turiști, aceștia nu ar trebui să lase garda jos. Majoritatea oamenilor nu vor avea probleme reale, deși ar trebui să fie atenți la hoții de buzunare. Totuși, orașul poate deveni mai periculos pentru oamenii care se îndepărtează de centrele turistice. Orașul a avut o rată a omuciderilor de 2,6 la 100.000 de oameni în 2017 și o rată actuală a criminalității de 47,55.

Glasgow, Scoția
Glasgow găzduiește diverse bande, iar în 2010 orașul avea o rată a crimelor de 5,1 la 100.000 de persoane, cu o rată a criminalității de 45,38. În anul 2020, numărul crimelor din Glasgow au reprezentat 20% din totalul crimelor comise în toată Scoția.

Sarajevo, Bosnia și Herțegovina
Sarajevo este capitala Bosniei și Herțegovinei. Orașul este cunoscut drept „Ierusalimul Europei” datorită semnificației sale religioase. Trecutul politic zbuciumat al Sarajevo este acum istorie, iar normalitatea a revenit în oraș. Cu toate acestea, există furturi de buzunare și alte furturi mărunte, ca în majoritatea altor destinații turistice. Rata criminalității este la 45,03 și este în creștere.

Milano, Italia
Deși principalele zone turistice sunt în mare parte sigure, turiștii ar trebui să evite suburbiile din jur. Rata criminalității este de 44,12.

Kaunas, Lituania
Kaunas este unul dintre cele mai importante orașe culturale, academice și economice ale Lituaniei. Rata criminalității este puțin sub medie, de 37,84, dar rata omuciderilor este relativ ridicată, 5,4 la 100.000. La rata ridicată a crimelor contribuie în mare măsură consumul de alcool. Astfel de dispute tind să nu afecteze alte persoane, dar este totuși înțelept să fii vigilent dacă vrei să te bucuri de viața de noapte a orașului.

Belfast, Irlanda de Nord
Belfast este cel mai mare oraș al Irlandei de Nord și o destinație turistică populară. Orașul are o rată medie a criminalității de 43,72.

Florența, Italia
Florența este una dintre cele mai populare destinații din Europa pentru artă și cultură. Crimele violente nu sunt comune în oraș, dar turiștii trebuie să fie atenți la escrocherii, furtul cărților de credit și furtul de buzunare. Florența are o rată a criminalității de 38,49.

Vilnius, Lituania
Cel mai semnificativ risc pentru vizitatorii Vilnius este furtul, crimele violente nu sunt deloc comune. Orașul are, de asemenea, o rată scăzută a criminalității, de 26,95, ceea ce îl face relativ sigur în general, mai ales în plină zi și ar trebui să evitați doar câteva cartiere. Cu toate acestea, orașul are în mod tradițional o rată ridicată a crimelor, care a fost de până la 10,4 la 100.000 de oameni în 2008.

Tallinn, Estonia
Orașul este în mare parte sigur și are o rată scăzută a criminalității, de 22,58, deși există un risc crescut de infracțiuni minore și chiar infracțiuni violente în jurul zonei portului. Cu toate acestea, Tallinn are o rată a omuciderilor de aproximativ 5,5 la 100.000 de oameni.

Stirea anterioara

Țările preferate de turiștii români care mai cer încă dovada vaccinării anti COVID-19 sau un test cu rezultat negativ

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.