Țările preferate de turiștii români care mai cer încă dovada vaccinării anti COVID-19 sau un test cu rezultat negativ

Țările preferate de turiștii români care mai cer încă dovada vaccinării anti COVID-19 sau un test cu rezultat negativ

Țările din Europa au eliminat de la mijlocul lunii mai sau de la 1 iunie majoritatea restricțiilor de călătorie impuse de pandemia de COVID-19.

Rămân însă unele state europene unde încă se cere rezultatul negativ al unui test PCR. În schimb în SUA și Canada, condițiile de călătorie sunt condiționate încă de dovada vaccinării.

Austria. Începând din 16.05.2022, sunt eliminate toate restricţiile de intrare în Austria, accesul fiind permis fără aplicarea regulii 3G (vaccinat, vindecat, testat). Autoritățile austriece efectuează controale stricte la frontieră, fiind posibilă creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei austriece. În caz de necesitate, pot fi efectuate teste PCR sau antigen în centre specializate din Austria, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din România, mae.ro. Pentru landul Viena rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie FFP2 în mijloacele de transport în comun şi în farmacii.

Cipru
Începând cu data de 01.06.2022, autoritățile din Republica Cipru au eliminat Planul de acțiune pentru buna funcționare a zborurilor și operarea aeroporturilor și porturilor.
Toți călătorii care sosesc în Republica Cipru, indiferent de statul de origine, nu vor mai fi obligați să prezinte un certificat valabil de vaccinare sau de vindecare sau un rezultat negativ al unui test PCR sau antigen.

Croația
Începând cu 1 mai 2022, la intrarea în Republica Croația nu mai este obligatorie prezentarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID sau a rezultatului negativ al testării anti-Covid.

Germania
România nu este clasificată de către autoritățile germane drept zonă cu variante ale virusului. Prin urmare, începând cu data de 01.06.2022, persoanele care vin din România nu mai au obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal german dovada vaccinării anti-COVID-19, a vindecării de COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19. Nu mai este necesară nici înregistrarea pe portalul www.einreiseanmeldung.de.

Grecia
Începând cu data de 1 mai 2022:
a fost eliminată obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență;
accesul în toate spațiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 1 iunie 2022, urmând să fie anunțate noi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.
Începând din 01.06.2022 și până la data de 15.06.2022, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în spațiile interioare din R. Elenă.
Atenție, este încă obligatorie purtarea măștii în toate mijloacele de transport public urban (metrou, tramvai, trenul urban ISAP, autobuze și troleibuze), dar și în taxi și în mijloacele de transport maritime.

Franța se află într-un regim de tranziție privind ieșirea din starea de urgență sanitară, până la data de 31 iulie 2022. Astfel, persoanele care nu sunt vaccinate cu schemă completă trebuie să prezinte la îmbarcare/la trecerea frontierei fie un test tip PCR, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Franța, fie un test antigen, efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Franța; sunt exceptați pasagerii aflați în tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinație finală nu solicită testul; Este acceptat și un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infectare confirmată cu cel puțin 11 zile și maximum șase luni anterior. Persoanele vaccinate cu schema completă nu mai trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR.

Italia
Începând cu 1 iunie 2022, pentru intrarea/întoarcerea în Republica Italiană nu mai este necesară prezentarea certificatului digital UE la momentul îmbarcării sau trecerii frontierei de stat. Certificatul digital UE obținut în urma vaccinării cu doza de „rapel” are, în prezent, o durată nelimitată în Italia. Este posibil ca Regiunile, Provinciile Autonome și Municipiile italiene să adopte măsuri mai restrictive pe teritoriul național decât cele stabilite prin Decretul Primului Ministru.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL CETĂȚII VATICANULUI:
De la 1 iunie până la 30 septembrie 2022:
a) se elimină obligativitatea deținerii unui certificat verde pentru accesul pe teritoriul Cetății Vaticanului și a spațiilor aflate sub suveranitatea Sfântului Scaun;
b) este puternic recomandată utilizarea măștilor în spațiile închise și rămân, în continuare, obligatorii măsurile de igienă individuală precum spălarea mâinilor, precum și aerisirea frecventă și igienizarea periodică a încăperilor;

Malta
Persoanele care călătoresc în Republica Malta au obligația de a prezenta unul din următoarele Certificate COVID: de VACCINARE în curs de valabilitate
În cazul pasagerilor cu vârsta sub 18 ani aceste certificate sunt acceptate indiferent de data de expirare.
de VINDECARE care să indice că nu au trecut mai mult de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv al testului
rezultat negativ al unui test antigen, obținut cu cel mult 24 de ore înainte de călătorie
rezultat negativ al unui test PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.
Începând cu data de 06.06.2022 sunt exceptați de la prezentarea unuia din certificatele de mai sus copiii cu vârsta de până la 12 ani.
Persoanele care nu prezintă unul dintre certificatele de mai sus vor fi supuse măsurii de carantină timp de 10 zile, care poate fi redusă la 7 zile dacă se prezintă dovada unui test PCR negativ, la o locație dispusă verbal sau în scris de către Autoritatea Sanitară malteză. Acestea vor suporta cheltuielile de cazare de 100€/noapte și pe cele de testare, 120€/test.

Spania
Începând cu data de 2 iunie 2022, pasagerilor care sosesc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din statele membre ale Uniunii Europene sau statelor asociate Schengen, NU li se va mai solicita prezentarea formularului de control sanitar SpTH și nici a certificatului COVID-19.

Turcia
Potrivit hotărârii autorităților competente din Republica Turcia, începând cu data de 1 iunie 2022, NU mai este necesară prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19, dovada trecerii prin boală sau testarea RT-PCR ori antigen la niciunul din punctele vamale de intrare în această țară (aerian, terestru și naval).
De asemenea, a fost eliminată obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în Turcia.

SUA
Noua administrație americană a prelungit starea de urgență declarată, în contextul pandemiei de COVID-19.
Astfel, începând cu data de 8 noiembrie 2021, cetățenii străini care călătoresc în SUA pe cale aeriană trebuie să fie vaccinați cu schemă completă și să facă dovada vaccinării. Copiii cu vârsta de până la 18 ani sunt exceptați de la obligativitatea vaccinării pentru călătorii cetățeni străini.

De asemenea, începând cu data de 12 iunie 2022, a fost eliminată obligativitatea prezentării, înainte de îmbarcare, a rezultatului negativ al unui test pentru COVID-19 sau a documentelor care atestă recuperarea după COVID-19, pentru cetățenii străini care călătoresc în SUA pe cale aeriană.

Canada – cele mai drastice restricții de călătorie, în prezent
Transportul public de persoane în interiorul Canadei (aerian, feroviar și maritim) și plecările din Canada pot fi efectuate numai de către persoanele vaccinate cu schema completă (2 doze cu serurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Novavax sau Medicago, respectiv 1 doză cu Johnson & Johnson).

Toate persoanele, cu vârsta de 12 ani și peste, se vor putea îmbarca în curse aeriene internaționale pentru plecarea din Canada numai în baza demonstrării calității de vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă. Purtarea măștii de protecție este obligatorie la bordul mijloacelor de transport reglementate la nivel federal (aerian, feroviar, maritim), precum și în aeroporturi și puncte de trecere a frontierei.

Se aplică în continuare reglementarea privind testarea la sosirea în Canada indiferent de statutul de vaccinare; pentru persoanele vaccinate, regula se aplică selectiv, prin desemnarea aleatorie a pasagerilor care urmează să fie testați (se aplică transportului aerian și terestru). Persoanele testate la sosirea în Canada nu mai trebuie să aștepte rezultatul în stare de izolare. Cerința se aplică oricărei persoane, indiferent de cetățenie sau stare de vaccinare anti-COVID-19, cu vârsta de 5 ani și peste (copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani nevaccinați sunt testați la sosire dacă părintele a fost desemnat aleatoriu pentru testare, iar cei vaccinați sunt testați numai dacă sunt desemnați în mod expres în acest sens; tinerii cu vârste între 12 și 17 ani nevaccinați sunt obligați să se testeze la sosire).

Stirea anterioara

Moştenitorii unei persoane decedate pot prelua obligația plății privind plata contribuției la sănătate

Stirea Urmatoare

Restaurante din județ verificate de ITM Botoșani. Vezi ce deficiențe s-au constatat!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.