Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Cartea unește inimi” a ajuns în Raionul Hâncești din Republica Moldova - FOTO

„Cartea unește inimi” a ajuns în Raionul Hâncești din Republica Moldova - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Luni, 12 februarie 2018 echipa proiectului transfrontalier Cartea unește inimi, de data aceasta formată din Postolachi Vasile, Profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și doctorand la Școala Doctorală de Teologie Biblică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași și Sîrghie Doru Dumitru, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și colaborator al proiectului Cartea unește inimi, a efectuat o vizită la Gimnaziul Tălăiești, din satul Tălăiești, comuna Crasnoarmeiscoe, raionul Hâncești.

Vizita a fost însoțită de o donație de aproximativ 240 de volume de literatură română, donate de către colaboratorii: Preot Melniciuc Puică Ilie, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae din Iași” și de către domnii Munteanu Paul și Sîrbu Cosmin, cărora le și mulțumim pe această cale.

Colectivul Gimnaziului (partener al proiectului nostru din ianuarie 2018), în frunte cu doamna director Bostan Nadejda, alături de domnul primar al comunei Crasnoarmeiscoe, raionul Hancesti, Todoseiciuc Alexandru și de părintele paroh Dorian Revenco ne-au așteptat cu multă căldură. La rândul lor elevii împreună cu cadrele didactice au pregătit cu mult suflet un moment artistic de poezie românească și de cântece patriotice, smulgând din ochi lacrimi de bucurie și emoție. Alături de gimnaziu, echipa proiectului a vizitat și Biserica Satului Tălăiești.

Cu sufletele încărcate de bucurie ne-am reîntors în Iași, constatând că, într-adevăr, CARTEA UNEȘTE INIMI.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani