Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunţ extrem de neplăcut pentru turiştii români care merg în Grecia. „Se întâmplă deja pe cel puţin trei insule”

Anunţ extrem de neplăcut pentru turiştii români care merg în Grecia. „Se întâmplă deja pe cel puţin trei insule”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Referendumul anunţat de premierul grec Alexis Tsipras pentru votarea planului de austeritate propus de creditorii internaţionali are efecte imediate asupra turiştilor aflaţi în acest moment în Grecia.

În timp ce grecii de rând, dar şi miniştri şi parlamentari ai Syrizei, firmele greceşti, dar şi hotelierii au anunţat o decizie care poate transforma vacanţa turiştilor aflaţi acum în Grecia într-una foarte neplăcută. Este, mai exact, scenariul de care se temeau toţi atunci când au plecat de acasă.

Surse din trei insule greceşti susţin că hotelierii şi alţi afacerişti nu mai acceptă cardurile de credit ale turiştilor de teamă că nu îşi pot retrage banii din bănci luni, anunţă prothothema.gr

Deja în Grecia au apărut cozi la bancomate după anunţul privind organizarea referendumului din 5 iulie.

În acest moment, afacerile din insule acceptă doar numerar, potrivit sursei citate.

Parlamentul grec a aprobat duminică dimineaţă planurile premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, la 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internaţionali ai Greciei, relatează BBC News Online.

Premierul Tsipras, care se opune unor noi reduceri bugetare, a propus vineri seara organizarea referendumului şi le-a cerut alegătorilor greci să respingă pachetul de reforme propuse de creditori.

Moţiunea sa pentru convocarea referendumului a primit 178 de voturi din totalul de 300 de parlamentari.

Tsipras a declarat, chiar înaintea votului, că propunerile creditorilor reprezintă un "ultimatum jignitor" şi a apreciat că respingerea pachetului prin referendum va consolida poziţia de negociere a Greciei.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani