Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Update percheziții: Peste 49.000 de ţigarete şi aproape o jumătate de tonă de băuturi alcoolice confiscate de poliţişti

Update percheziții: Peste 49.000 de ţigarete şi aproape o jumătate de tonă de băuturi alcoolice confiscate de poliţişti

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

În această dimineaţă, în scopul probării activităţii infarcţionale a patru suspecţi de contrabandă cu ţigări, poliţiştii botoşăneni au pus în executare 24 de mandate de percheziţii. Peste 49.000 de ţigarete şi aproape o jumătate de tonă de băuturi alcoolice au fost confiscate de poliţişti.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R..

Astăzi, 19.02.2015, în vederea documentării activităţii infracţionale în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Botoşani au pus în executare 24 de mandate de percheziţii care au vizat domiciliile unor persoane fizice şi punctele de lucru ale unor intreprinderi individuale.

Activităţile s-au desfăşurat simultan, la imobile situate în diferite localităţi de pe raza judeţului Botoşani, cu privire la care existau indicii de depozitare şi comercializare a ţigaretelor de provenienţă străină.

Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, 49.740 ţigarete (2.487 pachete) de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, pentru care suspecţii nu deţineau documenete legale de provenienţă şi despre care cunoşteau că provin din activităţi de contrabandă, pachetele cu ţigări având aplicate timbre de accize specifice acestor ţări.

Totodată, de la punctele de lucru a trei intreprinderi individuale de pe raza localităţilor Leorda şi Vorniceni, a fost indisponibilizată cantitatea de 433 litri băutură alcoolică, identificată la comercializare, deşi nu era etichetată şi nici marcată cu timbre fiscale şi pentru care agenţii economici nu au putut prezenta documente de provenienţă.

În aceeaşi cauză, până în prezent, a mai fost indisponibilizată cantitatea de 56.140 ţigarete (2.807 pachete) de provenienţă străină, fiind puse sub învinuire patru persoane (respectiv trei bărbaţi cu vârstele între 39 de ani şi 52 de ani, din comuna Vorniceni şi municipiul Botoşani şi o femeie de 57 ani, din comuna Leorda).

În cauză continuă cercetările, în vederea identificării tuturor suspecţilor şi documentării întregii activităţi infracţionale.

La activităţile din acestă dimineaţa au participat 78 de poliţişti din cadrul IPJ Botoşani, cu 24 de autospeciale.

Tot astăzi, 19.02.2015, la propunerea politistilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a sesizat Judecătoria Săveni, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile fata de  P. S. de 39 ani, din mun. Botoşani  pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, prev. şi ped. de art. 270 alin.3  raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006 modificată.

In baza mandatului de arestare preventivă emis de judecător, barbatul a fost încarcerat în Arestul I.P.J. Botoşani.

Acesta a fost retinut pentru 24 de ore, ieri - 18.02.a.c., in urma descinderilor efectuate la acceasi data.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani