Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un tânăr din municipiu și-a băgat tatăl în spital: Conflict în familie atenuat de jandarmi

Un tânăr din municipiu și-a băgat tatăl în spital: Conflict în familie atenuat de jandarmi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat în urma unui apel 112 în data de 05 iulie 2015, în jurul orei 23:15, pe strada Calea Națională din municipiul Botoșani, unde o femeie  reclama producerea unui scandal în familie.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit faptul că un tânăr de 23 de ani și-a lovit tatăl în cap cu un obiect contondent, provocându-i o hemoragie.

Tatăl agresorului a fost transportat cu o ambulanță la U.P.U. a Spitalului Mavromati, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, unde i s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violenţă în familie“.

Conform prevederilor articolului 199 din Codul Penal, în cazul săvârșirii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, îndreptată împotriva unui membru al familiei, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime, pedeapsa crescând de la 2 ani, la 2 ani și 6 luni de închisoare.

În cazul în care este afectată sănătatea unui membru al familiei, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, maximul pedepsei crește de la 5 ani, la 6 ani și 3 luni de închisoare.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani