Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ţigări de contrabandă de peste 60.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră botoșăneni

Ţigări de contrabandă de peste 60.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră botoșăneni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, în urma căreia au ridicat în vederea confiscării 5.500 pachete cu ţigări, în valoare de 60.775 lei.

Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat în data de 21 2015, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 05.40, poliţiştii de frontieră au descoperit abandonate in apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, patru colete cu ţigări.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism, care se apropia de zona respectivă cu viteză redusă şi cu luminile stinse. În momentul în care lucrătorii noştri au făcut semnalele regulamentare de oprire, şoferul maşinii a accelerat, continuând deplasarea în viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii cu autospeciala din dotare, cu semnalele acustice şi luminoase pornite. La un moment dat şoferul autoturismului urmărit, a pierdut controlul volanului, oprindu-se într- un arbust situat la marginea drumului.

Poliţiştii de frontieră au legitimat conducătorul auto, respectiv cetăţeanul român A.S., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, cunoscut cu preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.   
În cele patru colete au fost inventariate 110.000 de ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 60.775 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani