Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Țigări de contrabandă confiscate de polițiști la Mihălășeni

Țigări de contrabandă confiscate de polițiști la Mihălășeni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit vineri, 28 septembrie 2018, pentru control pe raza localităţii Mihălăşeni trei autoturisme care se deplasau pe drumul judeţean DJ 294, acestea fiind conduse de trei bărbaţi, cu vârste de 34, 35 şi 36 de ani, dintre care unul cetăţean moldovean.

Cu ocazia controlului poliţiştii au identificat în vehiculul condus de cetăţeanul moldovean cantitatea de 3.090 de pachete de ţigarete iar în vehiculul condus de bărbatul de 35 de ani a fost depistată cantitatea totală de 4.802 pachete de ţigarete. Toate pachetele identificate sunt de provenienţă duty free şi Republica Moldova şi erau ascunse în locaşuri special amenajate în interiorul celor două autoturisme, cei doi bărbaţi neavând documente legale pentru marfa transportată.

Faţă de cetăţeanul moldovean şi bărbatul de 35 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani. În cursul zilei de astăzi cei doi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cantitatea de 7.892 de pachete de ţigarete a fost indisponibilizată în vederea confiscării speciale, valoarea acestora fiind estimată la suma de 86.800 de lei. De asemenea, s-a luat măsura indisponibilizării şi a celor trei vehicule, valoarea lor fiind de aproximativ 18.500 de lei.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în vederea luării măsurilor legale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani