Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Țigări de contrabandă confiscate de jandarmii botoșăneni

Țigări de contrabandă confiscate de jandarmii botoșăneni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

În urma acțiunilor executate în perioada 18 – 20 octombrie 2015 de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani în piețe agroalimentare, au fost depistate două persoane care comercializau țigări de contrabandă și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 3000 de lei, pentru fapte de încălcare a ordinii și liniștii publice și a normelor legale de comerț.

Asupra celor două persoane au fost găsite 133 de pachete de țigări de contrabandă, a căror posesie nu a putut fi justificată.

Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deținere și comercializare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, faptă asimilată infracțiunii de contrabandă și pedepsită de Codul Vamal cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și predate, împreună cu actele întocmite, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani