Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Razie de amploare pentru combaterea evaziunii fiscale. Vezi ce au descoperit oamenii legii!

Razie de amploare pentru combaterea evaziunii fiscale. Vezi ce au descoperit oamenii legii!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Hlipiceni, au desfăşurat în ziua de 11.04.2017, pe raza comunelor Hlipiceni, Todireni şi Răuseni, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a activităţilor ilicite de comerţ.

Activităţile au fost desfăşurate de 14 poliţişti în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani şi Direcţiei Sanitar-Veterinare Botoşani.

Au fost verificaţi 53 de agenţi economici şi au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.500 de lei, dintre care 32 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri în valoare de 1.800 de lei, reprezentând bunuri expuse spre comercializare fără documente legale.

Acţiuni similare au fost desfăşurate şi pe raza municipiului Dorohoi, în urma cărora au fost verificaţi 8 agenţi economici şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.635 de lei.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani a fost depistat de poliţişti în zona Pieţei Centrale din municipiul Dorohoi, având asupra sa 309 de pachete de ţigarete de provienienţă duty-free şi fără documente legale.

Bunurile au ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani