Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Rămâi „gură cască

Rămâi „gură cască"! Căruţă cu podea dublă – metoda inedită de contrabandă a unui cetăţean român - FOTO

Poliţiştii de frontieră  au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat un cetăţean român care transporta, într-o căruţă căreia îi confecţionase o podea dublă, 36.000 ţigarete de contrabandă.

Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat în data de 17 decembrie a.c., o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţii de frontieră Medeleni, un atelaj hipo care se îndrepta dinspre frontieră către interior.

Un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit atelajul pentru verificări, în care se afla cetăţeanul român G.M., în vârstă de 67 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Bărbatul a mai fost depistat transportând ţigări de contrabandă, tot cu un atelaj hipo, în lunile noiembrie şi aprilie ale acestui an.

În atelajul hipo, mascate sub o podea dublă din scândură, au fost descoperite 36.000 ţigarete, marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că în timp ce se afla la arat s-a întâlnit cu o persoană de sex masculin, ale cărei date de identitate nu le cunoaşte şi care i-a propus ca, în schimbul unei sume de bani, să transporte cu atelajul hipo ţigaretele de la malul râului Prut până în localitatea Dancu.

Ţigaretele în valoare de aproximativ 8.106 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani