Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Poliția Botoșani: Acțiuni pentru siguranța rutieră. 46 pietoni, sancționați

Poliția Botoșani: Acțiuni pentru siguranța rutieră. 46 pietoni, sancționați

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţia Română acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, siguranţa pietonilor constituind una dintre priorităţile de acţiune.

La data de 25 mai a.c., 30 de poliţişti rutieri au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni.

Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi i-a avut în vedere, în mod special, pe pietonii care nu respectă normele rutiere. Activităţile fac parte dintr-un plan de acţiune ce se desfăşoară în această săptămână, în fiecare zi, poliţiştii acţionând pentru prevenirea şi combaterea fiecărei cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Astfel, ieri, poliţiştii au aplicat pietonilor 46 de sancţiuni contravenţionale pentru traversarea neregulamentară a drumului public.

Pentru abaterile constatate, în 17 cazuri, poliţiştii au aplicat amendă contravenţională, iar în celelalte 29, a fost aplicată sancţiunea avertismentului.

Poliţiştii recomandă pietonilor:
- să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea de pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;
- să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea de pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);
- să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
- să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament, să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;
- pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;
- să nu traverseze prin spatele mijloacelor de de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;
- copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani