Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ordinea şi siguranţa comunităţii, pe lista de priorităţi a poliţiştilor. Vezi cine a fost verificat și câte amenzi au fost date

Ordinea şi siguranţa comunităţii, pe lista de priorităţi a poliţiştilor. Vezi cine a fost verificat și câte amenzi au fost date

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii botoşăneni au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În intervale orare din zilele de 23 – 24 iulie a.c., poliţiştii din oraşul Ştefăneşti şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr.7 Darabani au organizat şi desfăşurat, suplimentar faţă de activităţile curente, acţiuni pe linia combaterii activităților comerciale ilicite, a faptelor cu violenţă, precum şi pentru consolidarea disciplinei rutiere.

Poliţiştii au efectuat verificări/controale în peste 35 de medii de interes, între care 23 de agenţi economici.

Au fost controlate în trafic, peste 40 de autovehicule.
Poliţiştii au constatat 13 abateri de la normele Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ, sancţionate cu 8 amenzi în cuantum total de 2.000 lei şi 5 avertismente; au fost totodată confiscate bunuri în valoare de 200 lei.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale cu amendă (în cuantum total de 1.250 lei) pentru încălcări ale normelor rutiere şi a fost reţinut un permis de conducere.

La sfârşitul săptămânii trecute şi poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pe linia respectării legislaţiei specifice.

Aceştia au constatat 153 de abateri de la normele OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind dispuse sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum total de 38.250 lei. Cele mai multe sancţiuni (104) au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Activităţi similare, cu efective suplimentare faţă de dispozitivul curent, au desfăşurat şi 13 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Aceştia au desfăşurat cinci controale la agenţi economici; au fost constatate opt infracţiuni economico-financiare, între care una în flagrant (din sfera contrabandei) şi s-au aplicat doua sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum de 5.000 de lei pentru abateri de la normele Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ.

Cu prilejul acestor activităţi, au fost de asemenea descoperite, transportate în traficul rutier, 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

La sfârşitul săptămânii trecute, nu s-au înregistrat situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi nu au fost sesizate/constatate fapte de mare violenţă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani