Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Infracţiuni la regimul rutier, constatate flagrant de către poliţişti

Infracţiuni la regimul rutier, constatate flagrant de către poliţişti

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Polițiștii au depistat în trafic, duminică 28 iunie 2015, în jurul orei 02.25,  pe raza comunei Bălușeni, un autoturism condus de S. G. de 46 ani, din comuna Bălușeni, judeţul Botoşani.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, verificările efectuate au stabilit că S.G. nu deţinea permis de conducere corespunzător.                                                  

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

__________________________________

La data de 28.06.2015, în jurul orei 12.50, R. M. de 21 ani, din comuna Blândeşti, județul Botoșani, posesor permis de conducere din anul 2014, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208C,  în localitatea Orăşeni Deal.  
             
Conducătorul auto nu a oprit la semnalul echipajului de poliţie, fiind necesară urmărirea până în localitatea Schit Orăşeni.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
          
Totodată, verificările efectuate au stabilit că numerele provizorii de înmatriculare aplicate autoturismului erau expirate din aprilie 2015.
    
În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

___________________________________

La data de 29.06.2015, în jurul orei 01.10, a fost oprit în trafic, pe strada Sucevei din municipiul Botoşani, un autoturism având aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare străine, condus de V. R. de 25 ani, din localitatea Roșiori, judeţul Botoşani, posesor al permisului de conducere din anul 2014.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

____________________________________
              
La data de 29.06.2015, în jurul orei 04.20, a fost oprit în trafic, pe strada Marchian din municipiul Botoşani, un autoturism condus de B. I. de 18 ani, din comuna Dângeni, judeţul Botoşani.
Verificările efectuate au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.   
          
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani