Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Încălţăminte tip sport contrafăcută depistată de polițiștii de frontieră

Încălţăminte tip sport contrafăcută depistată de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iasi efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrafacere a unei mărci, ca urmare a descoperirii în P.T.F. Albiţa a 8.400 perechi de pantofi “PUMA”, transportate din R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră vasluieni, ca urmare a extinderii cercetărilor la un caz înregistrat în data de 23 iulie a.c., au concluzionat că o parte din bunurile transportate sunt contrafăcute.

La data menţionată, pe sensul de intrare în ţară din P.T.F.Albiţa/judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un ansamblu de vehicule format din autocamion şi remorcă, ambele înmatriculate în România, cetăţeanul român Ionuţ S., în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră s-a constatat că acesta este angajatul unei societăţi comerciale cu sediul în Suceava şi că efectuează un transport de încălţăminte de tip “sneakers” din Chişinău, cu destinaţia Suceava.

Întrucât mărfurile transportate erau susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că din cele 27.504 perechi de încălţăminte sport transportată (8.400 perechi încălţăminte sport având elemente grafice “PUMA”, 8.160 perechi încălţăminte sport având elemente grafice “ADIDAS” şi 10.944 perechi încălţăminte sport avand elemente grafice “FERRARI”), cele 8.400 perechi de încălţăminte care purtau marca figurativă “PUMA”, în valoare de 60.000 lei, daca ar fi originale sunt contrafăcute.

Având în vedere aspectele constatate, poliţişti de frontieră judiciari din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacere a unei mărci.

Cercetările continuă pentru a se stabili dacă şi celelalte produse transportate sunt contrafăcute.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani