Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Imaginație incredibilă a contrabandiștilor! Țigări ascunse într-o boxă audio și în rezervorul unui autoturism!

Imaginație incredibilă a contrabandiștilor! Țigări ascunse într-o boxă audio și în rezervorul unui autoturism!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit 5.180 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse la compartimentul motor al unui autoturism marca Skoda Fabia şi într-o boxă audio.

S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, În ziua de 4 2015, în jurul orei 14.30 pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Victor C., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Skoda Fabia, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea totală de 5.180 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse la compartimentul motor al autoturismului şi într-o boxă audio.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 1.140 lei şi sancţionarea contravenţională a cetăţeanului în cauză cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Poliţişti de frontieră împreună cu lucrători vamali au descoperit, ascunse în rezervorul unui autoturism, aproximativ 7.100 de ţigarete, pe care un bărbat din Republica Moldova intenţiona să le introducă ilegal în România.  

S-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, în data de 05 octombrie 2015, în jurul orei 06:50 pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania, cetăţeanul din Republica Moldova Ion S., în vârstă de 22 ani.

Deţinând informaţii despre faptul că autoturismul este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în rezervorul autoturismului, 7.080 de tigarete diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura confiscării ţigaretelor, în valoare de 3.101 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani