Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
I-a încredințat mașina prietenului băut și fără permis. Plimbarea s-a terminat într-un șanț

I-a încredințat mașina prietenului băut și fără permis. Plimbarea s-a terminat într-un șanț

La data de 26.09.2015, în jurul orei 05.50, poliţiştii Secției Rurală nr. 1 Botoșani, în timp ce se aflau în patrulare pe DJ 208 I, în localitatea Tudora, județul Botoșani, au observat doi tineri, lângă un autoturism derapat în șanțul de pe marginea părții carosabile.

Efectuând verificări cu privire la aspectele arătate, s-a stabilit că, la 26.09.2015, în jurul orelor 05.30, P. A. de 22 ani, din comuna Tudora, județul Botoșani, i-a încredințat autoturismul lui L. M. de 18 ani, din comuna Vorona, judeţul Botoșani, pentru a-l conduce pe DJ 208 I. În aceste împrejurări, tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers,  părăsind partea carosabilă.

L. M. a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Județean Botoșani pentru recoltarea probelor biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere ori aflată sub influența alcoolului, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani