Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dorohoi : Captură de 25.000 de țigarete făcută de către polițiștii de frontieră dorohoieni

Dorohoi : Captură de 25.000 de țigarete făcută de către polițiștii de frontieră dorohoieni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat un cetăţean român care transporta într-un autoturism 25.000 ţigarete, timbrate R. Moldova. Poliţiştii de frontieră au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar persoana în cauză s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

 

În cursul zilei de 05 aprilie 2011, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi a oprit pentru control, în localitatea Dorohoi, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Mihai C., în vârstă de 34 de ani.

 

La controlul vehiculului s-a constatat că sub bancheta din spate a maşinii, într-un locaş special amenajat, sunt ascunse mai multe pachete de ţigări. În urma inventarierii, au fost găsite 25.000 de ţigarete, marca Plugaru, timbrate R. Moldova. În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigările din localitatea Darabani, de la mai mulţi cetăţeni, şi intenţiona să le comercializeze în piaţa din Botoşani.

Ţigările, în valoare de 10.300 lei, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării. Pe numele lui Mihai C. s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” şi „deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete”, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, competent în soluţionarea cauzei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani