Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dorohoi: Bărbatul care şi-a ucis socrul şi l-a îngropat în grajd condamnat la 25 de ani de închisoare

Dorohoi: Bărbatul care şi-a ucis socrul şi l-a îngropat în grajd condamnat la 25 de ani de închisoare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Bărbatul care şi-a ucis socrul cu o bâtă şi pe care l-a îngropat în grajdul casei lor, sub podeaua de lemn, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Magistraţii Tribunalului Botoşani s-au pronunţat, în această săptămână, în dosarul lui Marian Cazan, acuzat de omor deosebit de grav. Potrivit instanţei, bărbatul de 50 de ani va rămâne după gratii de un sfert de şecol, iar timp de zece ani va avea toate drepturile interzise.

Totul s-a întâmplat în luna ianuarie a acestui an, când, pe fondul unui conflict, pornit se pare de la pensia bătrânului,  Marian Cazan (49 de ani), concubinul dorohoiencei Adriana Bărbuţă, l-a lovit cu o bâtă în cap pe Octav Bărbuţă (77 de ani). După crimă, cei doi au convenit să îşi îngroape victima sub podeaua din grajd.

Ulterior, în luna mai, rudele bărbatului au sesizat dispariţia şi au anunţat-o la Poliţie. În urma unei anchete, poliţiştii şi procurorii au văzut că fiica victimei, Adriana Bărbuţă (42 de ani), are poziţii contradictorii. Atunci, ei au supus-o detectorului de minciuni, iar femeia a fost nevoită să recunoască adevărul, scrie botosaninews.

Interesant este că femeia a spus totul anchetatorilor când concubinul său era deja închis pentru calificat şi conducere fără permis. Ea a povestit că toată vina aparţine bărbatului său şi că a fost ameninţată cu moartea dacă va dezvălui fapta. În schimb, ea a recunoscut că a participat la îngroparea lui.

03/07/2012 / Condamnare

Solutie: Condamnă pe inculpatul C. M., în prezent arestat în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 25 ani închisoare şi 10 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 174, 176 alin. 1 lit. c Cod penal cu aplic. art. 37 lit. a şi b Cod penal. Repune în individualitatea lor pedepsele stabilite prin sentinţa penală nr. 343 din 10.11.2011 a Judecătoriei Dorohoi. În baza art. 37 lit. a şi art. 39 alin.1 Cod penal contopeşte pedeapsa de 25 ani închisoare cu pedeapsa rezultantă de 10 luni aplicată prin sentinţa penală nr. 308 din 23.09.2010 a Judecătoriei Dorohoi şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 ani închisoare. În baza art. 33 lit. a şi 36 alin.1 Cod penal contopeşte pedeapsa rezultantă de 25 ani închisoare cu pedepsele de 1 an şi 6 luni închisoare şi 2 ani închisoare stabilite prin sentinţa penală nr. 343 din 10.11.2011 a Judecătoriei Dorohoi şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 ani închisoare, inculpatul având de executat 25 ani închisoare şi 10 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal . Face aplic. art. 71, 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal . Menţine arestarea preventivă a inculpatului. Deduce din pedeapsa principală durata executată şi durata arestării preventive de la 26.01.2011 la zi. Anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 474/2011 din 25 noiembrie 2011 al Judecătoriei Dorohoi şi dispune emiterea unui nou mandat conform prezentei. Constată că în cauză nu s-a formulat constituire de parte civilă. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 2.500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare, din care onorariu avocat oficiu – 200 lei – se va avansa Baroului de Avocaţi Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 3 iulie 2012.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani