Trimite stirea ta ! [email protected]
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Doi români, printre cei mai căutați infractori din Europa

Doi români, printre cei mai căutați infractori din Europa

Autoritatile de aplicare a legii din Europa si EUROPOL au lansat, vineri, site-ul www.eumostwanted.eu, care ajuta la depistarea celor mai cautati infractori ai Europei, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Romania apare pe acest portal cu doi urmariti: Gregorian Bivolaru, pe numele caruia exista un mandat de executare a sase ani de inchisoare pentru act sexual cu un minor, si Robert Girleanu, cu cetatenie romana si moldoveneasca, ce este cautat pentru omor si avand de executat inchisoare pe viata.

Site-ul are o aplicatie care permite tuturor cetatenilor sa ofere informatii utile si este lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) - o retea de politisti din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializata in localizarea si prinderea urmaritilor international, cu sprijinul EUROPOL.

Gregorian Bivolaru, achitat in dosarul de trafic de persoane

Vor fi oferite informatii despre cei mai importanti infractori urmariti international, atat condamnati, cat si suspectati ca ar fi comis infractiuni grave sau acte de terorism in Europa.

„Urmarind cresterea sigurantei in spatiul comunitar, aceasta este prima initiativa la nivel paneuropean de a intocmi o lista de most wanted, pe o platforma comuna. (...) Disponibil in 17 limbi europene, continutul site-ului va fi gestionat de echipele ENFAST din fiecare stat membru, iar administratorii vor insera informatiile referitoare la cei mai importanti infractori urmariti international la solicitarea tarii respective, primind in mod direct orice pista referitoare la depistarea acestora", precizeaza IGPR.

Fiecare tara va publica un numar restrans de persoane urmarite, care va fi in permanenta ajustat, in functie de prioritati. Sursa: ziare.com

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani