Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Culoarea roz a lacului Hillier este încă un mister

Culoarea roz a lacului Hillier este încă un mister

Secole de-a randul oamenii de stiinta si cercetatorii au incercat sa explice culoarea lacului australian Hillier. Culoarea acestuia a ridicat semne de intrebare inca de la prima sa descoperire in anul 1802 de catre un navigator hidrograf de origine brirtanica. Aflat pe insula Middle, lacul roz Hillier este inca un adevarat mister pentru oamenii de stiinta.

Acestia au incercat sa explice prin nenumarate teorii culoarea lacului, insa niciuna dintre acestea nu au dat o explicatie rezonabila asupra nuantei apei din lacul australian care pare de la departare a fi o glazura de capsune.

In anul 1950 oamenii de stiinta au incercat sa explice culoarea lacului Hillier. Acestia au sustinut ca daca in lac exista un anumit tip de alge, Dunaliella salina, acestea impreuna cu o concentratie mare de sare pot colora apa lacului in roz. În urma cercetarilor oamenii de stiinta nu au gasit acest timp de alge in lacul Hillier si prin urmare aceasta teorie a esuat.

Lacul cu nuanta roz continua sa fie un mister pentru oamenii de stiinta chiar si in ziua de astazi.
Aflandu-se pe insula Middle, lacul Hillier este inconjurat de paduri de eucalipt si arbori de hartie. Adancimea lacului nu este foarte mare, acesta masurand doar 600 de metri insa lacul impresioneaza prin culoarea sa.

Sursa: bree.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani