Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Contrabandişti de ţigări prinşi de poliţiştii de frontieră cu coletele în spate

Contrabandişti de ţigări prinşi de poliţiştii de frontieră cu coletele în spate

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat doi cetăţeni români care transportau în spate, de la malul râului Prut, 2.000 pachete de ţigări de contrabandă, pe care le trecuseră peste apă cu ajutorul unei lansete.

Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti  - I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat în data de 23 septembrie 2015, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră au observat două persoane de sex masculin care se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea de frontieră Bobuleşti, transportând în spate patru colete voluminoase.

Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză care nu s-au supus somaţiilor fapt pentru care lucrătorii noştri au executat un foc de armă în plan vertical fără a se înregistra victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii au fost reţinute cele două persoane care au fost identificate ca fiind cetăţenii români Vasile C. şi Andrei C., cu vârste de 20 respectiv 46 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, care au declarat că s-au deplasat la malul râului Prut şi au preluat cele patru colete cu ţigări trăgându-le cu ajutorul unei lansete şi a unei funii de nylon.  

În cele patru colete au fost depistate 40.000 de ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 17.856 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani