Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bărbat de 64 ani, cercetat pentru distrugere şi port fără drept al cuţitului în locuri publice

Bărbat de 64 ani, cercetat pentru distrugere şi port fără drept al cuţitului în locuri publice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

În ziua de 18.05.2011, în jurul orei 11.50, A. SAVEL de 64 ani, din comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, aflându-se în stare vădită de ebrietate, se deplasa în calitate de biciclist pe D.J. 282, pe raza localităţii Coţuşca.

Datorită stării în care se afla, bărbatul se deplasa pe lângă vehicul, pe partea stângă a drumului şi uneori pe mijlocul acestuia.

Din sens opus circula regulamentar autoturismul condus de G. RAMONA, din satul Nichiteni, comuna Coţuşca, judeţul Botoşani.

Sesizând starea biciclistului, precum şi faptul că acesta circula neregulamentar, conducătoarea auto a încercat să-l depăşească, moment în care acesta a luat bicicleta şi a aruncat-o înspre autoturism, producând avarii.

În aceste împrejurări, conducătoarea auto a oprit autoturismul în afara părţii carosabile, cu intenţia de a coborâ şi purta o discuţie cu bărbatul. La rândul său, acesta s-a deplasat spre ea, adresându-i injurii şi ameninţând-o, lovind totodată cu pumnii şi picioarele în autoturism.

G. RAMONA a rămas în autovehicul, blocând portierele şi apelându-l pe soţul său pentru a veni la faţa locului. Acesta a solicitat intervenţia poliţiei.

La faţa locului, poliţiştii din cadrul Postului Coţuşca l-au găsit pe A. SAVEL, care continua să provoace scandal, să înjure şi să ameninţe pe cei doi soţi.

Mai mult, la vederea poliţiştilor, acesta a devenit violent, motiv pentru care a fost imobilizat şi condus la sediul Postului de Poliţie. Bărbatul a fost testat cu fiola alcoolscop, reactivul înverzindu-se în proporţie de 85-90%.

Efectuând controlul corporal al persoanei turbulente, poliţiştii au găsit asupra sa un cuţit în lungime de 15 cm, cu lama de 7 cm.

În consecinţă, precum şi ca urmare a plângerii depuse de către G. RAMONA, bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, şi portul fără drept al cuţitului.

De asemenea, faţă de A. SAVEL a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 804 lei, pentru încălcarea regulilor de circulaţie specifice bicicliştilor, prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002. 


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani