Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Administratorii societăţii „Tratoria Trade” şi ai benzinăriilor „Cristal” condamnaţi pentru evaziune fiscală

Administratorii societăţii „Tratoria Trade” şi ai benzinăriilor „Cristal” condamnaţi pentru evaziune fiscală

Administratorii societăţii Tratoria Trade şi ai benzinăriilor Cristal, alături de un complice, au fost condamnaţi, vineri, la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Ciprian Cătălin Şelaru, Genoveva Purice, Petrino Purice şi Victor Purice vor fi supuşi unor termene de încercare de câte şase ani şi vor trebui să respecte o serie de obligaţii. Totodată, aceştia au fost obligaţi de instanță la plata unor sume către bugetul de stat, reprezentând TVA, accize şi fond special de 1.943.597,67 lei. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

„Condamnă pe inculpatul ŞELARU CIPRIAN-CĂTĂLIN la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Condamnă pe acelaşi inculpat, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată. Contopeşte pedepsele principale şi complementare aplicate, stabilind drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei principale şi a celei accesorii aplicate, pe o durată de 6 (şase) ani, care constituie termen de încercare, ce se va calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii. Condamnă pe inculpatul PURICE VICTOR, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Condamnă pe inculpata PURICE GENOVEVA, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Condamnă pe inculpatul PURICE PETRINO, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Suspendă sub supraveghere executarea pedepselor principale şi a celor accesorii aplicate inculpaţilor Purice Petrino, Purice Victor şi Purice Genoveva pe durate de câte 6 (şase) ani, care constituie termene de încercare, ce se vor calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii", se arată în decizia instanţei.

În calitate de asociaţi unici şi administratori a mai multor societăţi comerciale din municipiile Botoşani şi Oradea, în perioada iunie-decembrie 2003, cei patru ar fi întocmit documente fiscale necorespunzătoare realităţii sau au acceptat astfel de documente, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţilor operaţiuni financiare fictive, în sistem suveică, de aprovizionare cu uleiuri minerale neaccizate, şi/sau comercializând în realitate benzină şi motorină, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului, cu suma totală de 2.124.941 lei lei. sursa: stiri.botosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani