Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un nou proiect marca Hidroplasto Botoșani! Lucrări la podul viaduct din Fălticeni - FOTO

Un nou proiect marca Hidroplasto Botoșani! Lucrări la podul viaduct din Fălticeni - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

Un nou proiect marca Hidtoplasto - Pe podul viaduct din Fălticeni, aflat la ieșirea spre Spătărești, va fi restricționată circulația de la 4 benzi la 2 benzi în vederea montării rosturilor de dilatație. Drept urmare, pentru executarea lucrărilor, circulaţia rutieră şi pietonală va fi parţial restricţionată.

Lucrările se vor executa cu închiderea circulaţiei pentru autovehicule şi pietoni pe câte o bandă din partea carosabilă şi un trotuar, pe toată lungimea podului. Lucrările au început marți, 19.11.2019, și se vor finaliza în data de 23.11.2019, restricțiile de circulație se vor ridica luni, 24.11.2019. Compania Hidroplasto roagă șoferii să circule cu prudență și ne cerem scuze pentru disconfortul provocat. Rosturile de dilatație HIDROPLASTO sunt adecvate pentru translații longitudinale de 50 până la 330 mm la poduri, drumuri și alte construcții.

Aceste rosturi de dilatație sunt instalate între suprafața de rulare a podului și drum, și au rolul de a absorbi mișcările ce apar ca urmare a diferențelor de temperatură, deformării și contracției structurii și sarcinilor din trafic. În cazuri speciale, acestea trebuie să absoarbă deplasările transversale și rotațiile în jurul celor trei axe spațiale. Eventual, inclusiv gradientele longitudinale trebuie avute în vedere. Aceste rosturi de dilatație au proprietăți de impermeabilizare datorită drenurilor și barierei de vapori.

Podul viaduct, dat în folosință în anul 1982, a fost reabilitat pentru prima oară în acest an. Proiectul a prevăzut lucrări de anvergură pentru podul viaduct. Suprastructura și infrastructura acestuia va fi reînnoită și consolidată. Prin același proiect, de peste 3 milioane de lei, în zona podului va fi modernizat iluminatul stradal.

Insula sensului giratoriu spre OMV și Autogara Romfour va fi reconfigurată. Aceasta va avea dimensiuni mai mici pentru a lărgi partea carosabilă și a mări vizibilitatea. Maghebo - Antreprenorul General estimează că va încheia proiectul de investiții până la debutul lunii decembrie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani