Secretul celor mai gustoase roșii. Ce îngrășământ trebuie să folosiți

Secretul celor mai gustoase roșii. Ce îngrășământ trebuie să folosiți

Secretul celor mai gustoase roșii. Nimic nu se compară cu gustul roșiilor de grădină. Și, cu atât de multe utilizări, roșia este cea mai versatilă din grădina de legume.

Secretul celor mai gustoase roșii. Nimic nu se compară cu gustul roșiilor de grădină. Și, cu atât de multe utilizări, roșia este cea mai versatilă cultură din grădina de legume. Așa cum știu deja grădinarii cu state vechi, fertilizarea roșiilor este o parte vitală a procesului. Furajele comerciale pentru roșii sunt disponibile pe scară largă, dar un îngrășământ făcut în casă este mai natural, eficient și, în majoritatea cazurilor, nu costă nimic.

Lipsa nutrienților pe tot parcursul sezonului de creștere va face ca plantele să aibă semne de deficiență
Îngrășământul este deosebit de important atunci când roșiile sunt cultivate în ghivece, deoarece pământul din ghiveci are o cantitate limitată de resurse disponibile. De aceea, este nevoie de îngrășământ suplimentar pentru a oferi plantelor tot ce au nevoie. Lipsa nutrienților pe tot parcursul sezonului lor de creștere va face ca plantele să aibă semne de deficiență, inclusiv îngălbenirea frunzelor.

De asemenea, lipsa anumitor nutrienți, cum ar fi calciul, poate duce la putrezirea florii. După cum sugerează și numele, îngrășământul organic este într-adevăr organic, în sensul că este 100% bun pentru mediu, fără chimicale, utilizând ingrediente care provin direct din natură. Descoperiți ingredientele necesare pentru a crea îngrășăminte puternice, perfecte pentru cultivarea unei grădini de legume organice.

Raport adecvat între cei trei nutrienți de bază : azot, fosfor și potasiu
Cel mai bun îngrășământ pentru roșii este cel care are un raport adecvat între cei trei nutrienți de bază necesari pentru plante: azot, fosfor și potasiu, având așa numitul raport NPK. Cel mai favorabil raport NPK pentru roșii, dacă le plantați și le cultivați într-un sol normal, este, de obicei, 5-10-10 sau 5-10-5. În principiu, înseamnă că va trebui să căutați un îngrășământ cu mai puțin azot, în comparație cu restul nutrienților.

O cantitate excesivă de azot poate face ca roșiile să aibă frunze mari, dar flori mici. În timp ce azotul este necesar, acesta ar trebui să se afle într-un echilibru adecvat cu alți nutrienți necesari. Alți nutrienți esențiali includ sulful, cuprul, zincul, borul și molibdenul, toate putând fi suplimentate cu îngrășământ. Utilizați îngrășăminte bogate în azot la începutul sezonului de plantare, apoi treceți la sursele de potasiu și fosfor înainte de înflorire.

Cojile de banane
Cojile de banană sunt îngrășământul natural perfect pentru roșii, deoarece sunt pline de nutrienți, inclusiv potasiu, magneziu, fosfor și calciu. Nu conțin și azot. Cel mai bun mod de a le folosi este să tăiați cojile de banană în bucăți mici și să săpați în pământul din jurul plantelor.

Faceți acest lucru înainte de a planta roșiile, astfel încât cojile de banană să se descompună, apoi continuați să le adăugați pe tot parcursul sezonului de vegetație. Unii grădinari adaugă coji întregi în jurul plantelor, imediat după ce au mâncat banane.

Cojile de legume
Ideale pentru adăugarea în compost, cojile de legume sunt pline cu azot, potasiu și fosfor. Pot fi îngropate înainte de plantarea roșiilor. Ideal ar fi să faceți acest lucru cu câteva luni înainte de plantare, pentru a permite cojilor să se descompună.

Pentru rezultate mai rapide, puteți face un decoct de coji de legume, pentru a-l adăuga ca îngrășământ lichid. Pur și simplu adăugați cojile într-un recipient, acoperiți-le cu apă și lăsați-le să se infuzeze o zi sau două. Se strecoară și se toarnă în jurul plantelor.

Apa în care ați gătit
În loc să aruncați apa în care ați fiert legume, paste și orez, lăsați-o să se răcească și folosiți-o pentru a uda roșiile. Această apă este infuzată cu nutrienți, inclusiv fosfor, azot, fier și calciu. Cu toate acestea, trebuie să fie nesărată, altfel ucideți plantele.

Zațul de cafea
Zatul de cafea poate furniza azot cu eliberare lentă plantelor de tomate, alimentând dezvoltarea frunzelor. De asemenea, conține fosfor, potasiu, bor, calciu, cupru, fier, magneziu și zinc. În plus, zațul de cafea ajută la menținerea nivelului ideal de pH pentru roșii. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor îngrășămintelor bogate în azot, trebuie utilizat cu moderație la plantele de tomate.

Pentru a adăuga zaț de cafea la roșii, fie amestecați cu solul înainte de plantare, mulciți în jurul plantelor cu un strat subțire sau pregătiți o „infuzie” de cafea pentru a fi folosită ca îngrășământ lichid.

Stirea anterioara

O ceapă pe zi, sănătate curată, mai ales în diabet

Stirea Urmatoare

După furtuni și vijelii, vremea se schimbă. Vine din nou canicula

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.