Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Nu arunca plicurile mici albe pe care le găsești în cutiile cu electronice

Nu arunca plicurile mici albe pe care le găsești în cutiile cu electronice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

Probabil ai observat că de obicei electonicele sunt însoțite de niște plicuri mici albe, pe care cei mai mulți dintre noi le aruncăm. Ei bine, aceste sunt umplute cu niște biluțe din dioxid de carbon și au o mulțime de întrebuințări. Iată de ce nu ar trebui să le mai arunci.

Plicurile cu gel de siliciu au rolul de a absorbi umezeala în cazul în care cutia produsului se udă sau e ținută în medii cu umiditate crescută, iar aparatul respectiv nu e rezistent la apă. Vezi la ce mai pot fi folositoare.

Te scapă de costul reparației în cazul în care ți-ai scăpat telefonul în apă
Dacă ți-a scăpat telefonul din greșeală în apă cel mai indicat ar fi să încerci să îl usuci, însă nu cu feonul, bineînțeles. Unii folosesc în acest caz orez, dar mai eficiente pot fi plicurile de siliciu, deoarece au o capacitate de absorție mult mai mare. Tot ce trebuie să faci este să să le pui într-un borcan și să poziționezi telefonul între ele, iar peste noapte acestea vor absorbi toată apa din dispozitivul tău.

Poți dezaburi parbrizul cu plicurile de siliciu
Chiar dacă mașinile sunt dotate cu sisteme de încălzire, uscare și dezghețare a geamurilor, tot durează până ce parbrizul se dezgheață, deoarece trebuie să aștepți să se încălzească motorul. Însă, dacă pui de seara niște plicuri de siliciu pe bord, lângă parbriz și vei vedea că geamul nu va mai fi atât de aburit.

Te scapă de mirosurile nu tocmai plăcute din echipamentul pentru sport
Probabil ai observat, dacă obișnuiești să mergi la sală, că la un momentat dat geanta ta în care îți transporți echipamentul pentru sport prinde un miros urât. Ei bine, cea mai bună soluție pentru a scăpa de miros sunt plicurile de siliciu.

Prelungește viața fotografiilor vechi
Cel mai mare dușman al fotografiilor este umezeala care în timp duce la deterioarea și la lipirea pozelor între ele. Însă, și în acest caz, plicurile de siliciu îți sar în ajutor. Tot ce trebuie să faci este să pui fotografiile într-o cutie curată alături de biluțele din dioxid de carbon.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani