Când se pun gogoşarii la murat

Când se pun gogoşarii la murat

Cand se pun gogosarii la murat? În comerţ se găsesc tot felul de legume conservate, însă ele nu se compară cu cele făcute în casă.

Cel mai indicat ar fi să puneţi gogoşarii cand se termină canicula, astfel încât aceştia să nu se strice în perioada cu temperaturi ridicate. Astfel, puteţi pune gogoşarii la murat toată luna septembrie.

Lângă o friptură merge foarte bine o salată de “murături”. Astăzi va vom prezenţa o reţeta de gogoşari în oţet care nu necesită fierbere şi nici conservant.

Ingrediente:
- 4 kg de gogoşari
– 400 ml oţet de vin de 9 grade
– 400 grame zahăr
– 80 grame sare pentru murături
– o legătură frunze de ţelină
- o lingură de boabe de piper
- o lingură de boabe de muştar
- trei bucăţi de hrean
- câţiva căţei de usturoi
- câteva frunze de dafin

Mod de preparare:
Se spală bine gogosarii, se lasă să se scurgă de apă se scoate cotorul şi seminţele şi se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător. Separat se fierbe oterul cu zahărul şi sarea până se obţine o soluţie omogenă. Se toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi se acoperă.

Se ţin în vasul cu amestec până a două zi. Din când în când se amestecă în vasul cu gogoşari pentru că soluţia să îi cuprindă pe toţi.

Peste noapte, gogosarii vor lasă mai multă zeamă. A două zi se separă gogosarii de zeamă şi se aşează în borcane curate şi uscate. Dacă borcanele nu sunt uscate există riscul să fermenteze gogosarii.

Bucăţile de gogoşari trebuie aşezate cât mai aproape unele de altele. Printre ele se aşează bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină. La final se pun câteva boabe de piper şi muştar.

Se strecoară zeamă pentru a evita că impurităţile din gogoşari să fie puse în borcane. Se toarnă zeamă peste gogoşari astfel încât să se acopere. Se pun capacele şi se aşează la loc răcoros.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

PSD-iștii și-au depus candidaturile la Consiliul Județean. Vezi lista completă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.