Au început înscrierile la instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ. Vezi criteriile specifice de recrutare!

Au început înscrierile la instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ. Vezi criteriile specifice de recrutare!

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților – băieți și fete - pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2024-2025, după cum urmează:

ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL  MILITAR – COLEGII NAȚIONALE MILITARE, astfel:

Există 5 colegii naționale militare – 816 de locuri:

- Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța – 144 de locuri.

Criterii specifice de recrutare (înscriere):

- vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2024 (anul desfășurării concursului de admitere);
- absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale - ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Termenul limită de înscriere este de 22 martie 2024, orele 16.00.

Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

1. Înscriere – se execută pe platforma destinată înscrierilor online a candidaților în rețeaua INTERNET – www.recrutaremapn.ro  (prin crearea conturilor de utilizator, introducerea datelor personale, încărcarea documentelor personale în format JPG sau PDF și transmiterea lor către biroul informare – recrutare) sau la sediul biroului informare – recrutare până la data de 22 martie 2024;

2. Selecție - în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc - în perioada 05 februarie – 12 aprilie 2024;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de facebook a Centrului militar județean Botoșani )

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

3. Vizita medicală - Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași - în perioada 19 februarie -19 aprilie 2024;

4. Finalizarea dosarului de candidat - numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare - la sediul biroului informare-recrutare - până la data de 30 aprilie 2024;

5. Prezentarea la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc - în data de 23 mai 2024;

6. Susținerea testului de verificare a cunoștințelor la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc - în data de 24 mai 2024;

Chiar dacă foarte mulți tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2024, recomand celor interesați să ne viziteze cât mai curând la sediul biroului informare recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.00-16.00, și marți între orele 10.00-18.00 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086, 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

Stirea anterioara

Manifestări dedicate zilei de 24 ianuarie la Botoșani. Jandarmii vor asigura ordinea publică

Stirea Urmatoare

Tânăr din Darabani depistat în timp ce transporta material lemnos fără documente legale

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.