Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată la Botoşani „Permiteţi-ne- Da – Eu- vreau- să -muncesc!”

Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată la Botoşani „Permiteţi-ne- Da – Eu- vreau- să -muncesc!”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

21 martie marchează cea de-a 8-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conştientizare la nivel mondial, care a fost recunoscută oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite în 2012.

În fiecare an, vocea persoanelor cu Sindrom Down este auzită şi implicit vocea celor care trăiesc şi lucrează cu aceste persoane este mai răsunătoare.

Această dată 21/ 3 semnifică 3 copii ale cromozomului 21, caracteristică unică a persoanelor cu Sindrom Down. Prezenţa unui cromozom 21 suplimentar duce la existenţa a 47 cromozomi, faţă de 46 cat are un om în mod normal. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta, avînd nevoie de o îngrijire adecvată pentru a duce o viaţă normală. Dacă au un mediu adaptat pot practica  sportul, dansul, pot lucra şi realiza obiecte artistice.

Anul acesta pe plan mondial, evenimentele se vor desfăşura sub sloganul: „Permiteţi-ne- Da – Eu- vreau- să -muncesc!”

Asociaţia „Ne Trebuie Speranţă” Botoşani, în parteneriat cu fundaţia „Star of Hope” şi „Liceul Tehnologic special Sf. Stelian”  se alătură şi în acest an, asociaţiilor, ONG. -urilor cu Sindrom Down  din ţară şi internaţionale, prin lansarea Imnului Mondial şi susţinerea  de momente artistice şi activităţi  practice, la sediul asociaţiei str. Dimitrie Rallet nr. 6, în localul Liceului Tehnologic special ,,Sf. Stelian”.

Activităţile vor fi susţinute de copiii cu sindrom Down, alături de voluntarii noştri, joi 21 Martie 2013,  începand cu ora 11:30.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani