Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tineri botoșăneni și suceveni la Vânătoarea de proiecte

Tineri botoșăneni și suceveni la Vânătoarea de proiecte

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

La sfârșitul săptămânii trecute un grup de un grup de peste 20 de tineri de la Club Modas Botoșani și Asociația Studenților din Universitatea Suceava a efectuat o excursie documentar-educativă la Cetatea de Scaun Suceava cu tema: „Să descoperim proiectele de coeziune prin turism și sport. Vânătoarea de proiecte”.

Pe parcursul documentării au fost vizitate diverse obiective realizate cu fonduri de coeziune din municipiul Suceava. Participanții au aflat că Muzeul de Istorie din Suceava a beneficiat de lucrări de modernizare si reabilitare în valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Cetatea de Scaun, a fost, de asemenea, reabilitată și restaurată printr-un proiect în valoare de aproximativ 17 milioane de euro.

Botoșănenii i-au informat, la rândul lor, pe suceveni despre obiective cu fonduri de coeziune realizate la Botoșani, printre care Centrul Vechi, restaurări de biserici și monumente istorice, iluminatul stradal.

La Cetatea de Scaun a Sucevei tinerii s-au în trecut în concursul de tir cu arcul intitulat Vânătoarea de proiecte. Una din ținte a fost decorată cu inscripții purtând numele unor tipuri de proiecte europene cu fonduri de coeziune. Fiecare participant a prezentat tipul proiectului câștigat și un exemplu concret din județul Botoșani sau/și Suceava. Cinci tineri cu cele mai bune rezultate la proba teoretică și practică au fost premiați cu bilete la Festivalul Bucovina Rock Castle.

Un concurs similar de tir cu arcul, având circa 40 de participanți, s-a desfășurat și în cadrul Taberei de jurnalism „Ai noștri tineri” de la Șoldănești, tabără care s-a încheiat astăzi (luni 12 august). Printre concurenți s-au au numărat și 5 jurnaliști de la posturile centrale de radio și televiziune din România, profesori ai Taberei.

Organizatorii activității de la Centrul Europe Direct Botoșani consideră că mesajul a fost transmis către participanți: proiectele cu fonduri de coeziune ajută nu numai la rezolvarea multor probleme economice și sociale ale regiunii ci și la conservarea și punerea în valoare a istoriei naționale.

Beneficiile aduse de Politica de Coeziune în regiunea Nord Est, la nivel local/regional, cu impact în domeniul Patrimoniului Cultural sunt evidente. Participanții au fost fi implicați activ în activitate și stimulați la desfășurarea unei dezbateri privind fondurile de coeziune, într-un format interactiv și inovator.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani