Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Simulări de situaţii de urgenţă în Botoşani, Ştefăneşti şi Truşeşti - FOTO

Simulări de situaţii de urgenţă în Botoşani, Ştefăneşti şi Truşeşti - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat şi desfăşurat astăzi, între orele 10.00 – 12.00, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, cu mai multe situaţii tactice, în Botoşani, Ştefăneşti şi Truşeşti. Acţiunea se înscrie în programul anual de pregătire şi are ca scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă.

La Botoşani a fost simulată intervenţia pentru stingerea unui incendiu izbucnit în depozitul complexului comercial Carrefour şi salvarea unui angajat de sub dărâmături.

Pompierii din Ştefăneşti au simulat, la Şcoala generală din Bădiuţi, salvarea unor elevi rămaşi captivi sub pereţii prăbuşiţi, iar la Truşeşti s-a simulat o acţiune de intervenţie pentru prevenirea unei explozii din cauza scurgerilor de carburanţi dintr-o cisternă încărcată cu benzină.

La exerciţiu au participat atât forţe şi mijloace ale I.S.U. Botoşani, cât şi personalul de la locul de muncă. „Acest gen de activităţi vin în sprijinul nostru, în sensul că ne ajută să verificăm gradul de pregătire a întregului personal în executarea atribuţiilor ce le revin pe timpul intervenţiei în situaţii de urgenţă. Totodată, este un antrenament al personalului de la locul de muncă cu asistenţă din partea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Ovidiu Iacob, R.S.U. Carrefour Botoşani.

Sursa: DorohoiNews.ro

[gallery link="file" orderby="rand"]


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani