Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Scriitoarea Maria Baciu: îndemn către lectură, la expoziția foto despre copilărie - FOTO

Scriitoarea Maria Baciu: îndemn către lectură, la expoziția foto despre copilărie - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Ieri - (sâmbătă, 17 iunie) la intrarea în Parcul „Mihai Eminescu”, în prezența a peste 30 de participanți, a avut loc vernisajul în aer liber a expoziției de fotografie „Copilărie în albastru-bleu european”.

Răspunzând apelului adresat autorilor botoșăneni de cărți pentru copii a fost prezentă doamna Maria Baciu, distins scriitor botoșănean. Domnia sa a adresat un cald apel către lectură, percepută, atât ca o bucurie a sufletului cât și ca o șansă pentru devenirea personală. Răspunzând numeroaselor întrebări adresate îndeosebi de către copii, doamna Maria Baciu, în calitate de recunoscut pedagog, a arătat că elevii care citesc se descurcă mult mai bine și la alte materii. În final a recitat o emoționantă poezie despre copiii care au rămas singuri, părinții fiind plecați la muncă în țări străine: „Mamă care fugi de noi”.

Centrul Europe Direct Botoșani a lansat, cu acest prilej, tema unui viitor concurs de creații literare, eseuri, reportaje, fotografii, clipuri video și desene dotat cu premii Copii cu părinți plecați în străinătate – dialog sentimental. În abordarea temei de mare impact emoțional se intenționează colaborarea cu scriitori, jurnaliști, profesori, psihologi și medii ale românilor plecați la muncă în străinătate.

Doamna Ersilia Iacob, de la Biblioteca „Mihai Eminescu”, secția Împrumut carte pentru copii, a prezentat o amplă listă de autori botoșăneni de cărți pentru copii cu lucrările lor.

Organizatori: Club Foto Focus Botoșani, Centrul Europe Direct, Asociația Buzzmedia, cu sprijinul Primăriei Botoșani.

Au expus artiști fotografi din Botoșani: Anca Melinte, Anda Jucan, Claudiu Porfir, Gabriela Luminiță, Maria Iacob, Ovidiu Porohniuc.

Expoziția va rămâne deschisă cel puțin o lună de zile, urmând a fi înlocuită cu o alta cu tema probabilă: „Noaptea la Botoșani”.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani