Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Proiectul „Prietenii bibliotecii’’ - obiectiv cultivarea „gustului” pentru lectură

Proiectul „Prietenii bibliotecii’’ - obiectiv cultivarea „gustului” pentru lectură

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Proiectul „Prietenii bibliotecii’’ are ca obiectiv cultivarea „gustului” pentru lectură. Cartea pierde mult teren în competiția cu imaginea „consumată mai ușor, cu puțin efort și într-un timp scurt. Dar cartea dezvoltă imaginația, oferă creierului teme profunde de gândire, dă posibilitatea cititorului să-și imagineze personaje, acțiuni, locuri.

Sigur că este mai ușor să privești un film, decât să citești o carte, deşi filmul exprimă, subiectiv, punctul de vedere și trăirea realizatorului. De aceea este necesar să ne intensificăm eforturile și să-i sensibilizăm mai mult pe copii în privința cititului.

Parte a proiectul „Prietenii bibliotecii’’, activitatea „Ghici... ghicitoarea mea!”, programată vineri, 4 mai 2018, începând cu ora 10:00, la la Secţia de împrumut carte pe copii a Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani, va avea următoarele momente: concurs de ghicitori (pe grupe) şi tombolă cu cărți. Concursul de ghicitori va avea două părți: dezlegarea unor ghicitori și compunerea altora, respectând anumite cerințe. În final, Ana Teletin, bibliotecar la secţia amintită, va prezenta noutăților editoriale pentru copii,

Fiecare vizită la bibliotecă, cu activitatea aferentă, reprezintă un pas mic, dar sigur, în lumea cărților.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani